2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Bibliai Konferencia Izraelben
Bibliai Konferencia Izraelben PDF Nyomtatás E-mail

uzenet_izraelbol_dsc022012012. június 11-én kezdődött és 21-én ér véget a Harmadik Nemzetközi Bibliai Konferencia, amit a Generál Konferencia finanszíroz és a Bibliai Kutatóintézet munkatársai szervezik. A háromszázhatvan meghívott között vannak generál konferenciai, valamint divízió főtisztviselők, lelkészi és nevelési osztályvezetők, lapszerkesztők, de legnagyobb létszámban teológiai tanárok, tanszékvezetők, valamint olyan egyetemi és főiskolai vezetők, akik a teológiai képzés területén dolgoznak. A konferencia jelentőségét mutatja, hogy a Generál Konferencia elnöke, Ted Wilson testvér a megnyitótól a zárónyilatkozat elfogadásáig velünk lesz, szombaton délelőtt prédikál, délután pedig fórumot tart a teológusok és az egyházi vezetők együttmunkálkodásáról.

uzenet_izraelbol_dsc02547A Harmadik Bibliai Konferencia az utolsó idők egyik legsúlyosabb kihívására keresi a választ: az emberről szóló bibliai tanítást háttérbe szorította a modern tudományos emberkép, valamint a különböző spiritualista ideológiák, ezért a hetednapi adventistáknak határozott választ kell adni arra a kérdésre, hogy „Kicsoda az ember?", Istenhez, önmagához, embertársaihoz, valamint a természet világához való viszonyában. Nem csupán arról van szó, hogy mit mondunk a test, a lélek és a szellem mibenlétéről és egymáshoz fűződő viszonyáról, meg kell mutatnunk az ember helyét a teremtett világban: az ember nem istenség, nem is intelligens állat, hanem olyan teremtmény, aki Isten képmásaként arra hivatott, hogy sáfárkodjon a teremtett világ rábízott kincseivel.

uzenet_izraelbol_dsc02546Tizenhárom előadás és ötvenhat csoportos megbeszélés dolgozza fel a téma bibliai, teológiai, vallástörténeti, missziólógiai és filozófiai összefüggéseit. A korábbi konferenciákhoz hasonlóan ennek a konferenciának az anyagát is közzéteszik felvételen is és könyv formájában is. Ha az anyagi források rendelkezésemre állnak, szeretném legalább rövidebb részletekben összefoglalni a konferencia legfontosabb tanításait.

 

Dr. Szilvási József

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista