2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jubileum Salgótarjánban
Jubileum Salgótarjánban PDF Nyomtatás E-mail

salgotarjan_-_jubileum_img_7087A Salgótarjáni Gyülekezet 2012. június 2-án ünnepelte megalapításának 90 éves évfordulóját.

Mivel Salgótarján ugyanabban az évben, 1922-ben lett város, ezért az idén egy sor kulturális programot szervezett a város vezetése és a civil szervezetek, egyházak. Mivel abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy közösségünk egyidős a településsel, úgy döntöttünk, ünnepünket összekötjük a városi jubileummal és missziónk részévé tesszük.

Az ünnepélyes istentiszteletre meghívtuk városunk polgármesterét és azoknak a civil szervezeteknek a vezetőit, akikkel hosszú évek óta együttműködünk. Barátaink elfogadták a meghívásunkat, és együtt ünnepeltek velünk. A krónikában összefoglaltuk és párhuzamba állítottuk Salgótarján és a gyülekezet életét, majd lehetőséget kaptak az előbb említett személyek, hogy köszöntőt mondhassanak.

600821_380245648699427_1476738992_nA közösséget Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester és országgyűlési képviselő asszony, Nagy Ferencné, a Sréter Ferenc Népfőiskolai egyesület elnök asszonya és dr. Horváth Emilné köszöntötte a Magyar Rákellenes Liga elnök asszonyának képviseletében. A helyi egyházak közül a Zsidó Hitközség elnök asszonya, Tóth Klára mondott köszöntőt. Az evangélikus és a református lelkészek írásban küldték el jókívánságaikat, a Keresztény Advent Közösségtől pedig a gyülekezet egyik tagja vett részt az istentiszteleten.

 

535735_382663561790969_845547162_n

Hálaadó és áldáskérő imára dr. Ősz-Farkas Ernő testvért kértük meg, aki a gyülekezet jelenleg legrégebbi aktív tagjának, Tóth Lászlóné testvérnek, valamint legfiatalabb leendő tagjának, Szűcs Nátánnak a társaságában mondta el fohászát. Ezt követően a Szentírást uniónk elnöke, Ócsai Tamás nyitotta meg. Igehirdetésében a keresztyén ember, Krisztustól kapott küldetéséről és gyülekezetünk városért végzendő további szolgálatáról beszélt. Ezt követően, a közösség másik formáját gyakoroltuk, az udvaron meghívott vendégeinkkel együtt fogyasztottuk el az ebédet.

 

 

salgotarjan_-_jubileum_img_7034

A délutáni istentiszteleten dr. Ősz-Farkas Ernő emlékezett a Salgótarjánban eltöltött éveire, majd Ábrahám és Sára házassági kapcsolatán keresztül mutatta be, hogyan válhat egy 90 éves közösség az élet forrásává. A gyülekezetben az elmúlt évtizedekben szolgált nyugdíjas vagy még aktív lelkész testvérekkel a jubileumi év második felében szeretnénk együtt ünnepelni és visszaemlékezni Isten korábbi áldásaira.

 

 

Székyné Dr. Sztrémi Melinda országgyűlési képviselő honlapján
 a gyülekezet jubileuma kapcsán a közösség életét és szolgálatát
méltató írás olvasható.

 

Fenyvesi Péter Pál

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista