2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Hitéleti konferencia és kórustalálkozó Debrecenben
Hitéleti konferencia és kórustalálkozó Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

hiteleti_konf_es_korustal_debrecenben_1Szívünkben örömmel és Isten iránti hálával számolunk be a június 2-i Hitéleti konferenciáról és kórustalálkozóról. Oly nagyon vártuk ezt a dátumot. Várták a szervezők, a kórusok, gyülekezeti tagok, vendégek. A Tiszavidéki Egyházterületen ma már hagyomány, hogy minden év tavasz végén, nyár elején Hitéleti konferenciát rendezünk kórustalálkozóval egybekötve. Az idén új helyszínen szerveztük meg, a debreceni Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciai Központban, amely remek otthont adott ennek a kiemelkedő eseménynek.

Ezen az alkalmon központi helyet kaptak az igei gondolatok; Tóth Sándor uniótitkár „Nagy küzdelem az egyházban" címmel tartott előadást, majd Tamási Károly a Marosvásárhelyi Gyülekezet lelkésze a Szentírás tanulmányozásának fontosságáról beszélt, délután Banga Emil a Reménység TV szerkesztő műsorvezetője tartott rövid igei elmélkedést a Hitéleti konferencia jelmondatáról: „Isten Igéje kezünkben, hatalma és szeretete szívünkben". Óriási örömmel töltötte el szíveinket, hogy ezen az alkalmon határon túlról, Erdélyből is köszönthettünk testvéreket. A marosvásárhelyi kórus szolgálataival a szombat délelőtti, délutáni istentiszteletek keretében mennyei szférába emelt bennünket. Nem szabad elfeledkeznünk a hazai gyülekezetek kórusairól sem, amelyeket hosszú lenne felsorolni, azonban szolgálataikkal örömöt, békét sugároztak felénk.

hiteleti_konf_es_korustal_debrecenben_2Persze ez az alkalom nemcsak szolgálatokról szólt, hanem közösségépítésről, -ápolásról is. Testvérek, rég nem látott barátok találkozhattak, de köttettek új kapcsolatok is ezen a napon.

Szívünkben szép emlékekkel, vágyakozva tekintünk a jövő év felé, imádkozva azért, hogy az Úr tegye lehetővé egy ilyen esemény újbóli megszervezését.

 

Várhelyi Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista