2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Lehetetlen küldetés?!
Lehetetlen küldetés?! PDF Nyomtatás E-mail

gyermeknap_nemesvamoson_24Az emberiség életében vannak lehetetlen küldetések, de nem Istennél! Az Úr minden helyzetben tud megoldást nyújtani, általa mindig van kiút. A tapasztalatok szerint viszont vannak olyan események, amelyben nem azt a kiutat adja meg, amire mi számítunk... Ez nem azt jelenti, hogy ne tudná megadni, amit mi jónak látunk, ha Ő mindig jobban lát mindent!

A Farmosi Gyülekezet ismét lehetetlennek látszó programot kívánt megvalósítani. Ez évben, immár 7. alkalommal szerveztünk községünkben gyermeknapot főként szegény, rászoruló családok számára. Mi kell egy jó gyermekprogramhoz? Gyermekek, játékok, jó programok és...? Még „három" dolog: pénz, pénz, pénz! Az első három dolog megvolt, de honnan szerezzük be a hozzávalót? Összefogtunk páran a gyülekezetből, és már jó előre imádkoztunk, hogy Isten rendelje ki a megvalósításhoz szükséges pénzt is. Ezután csodálatos tapasztalatokat adott az Úr! Közel 100 000 forint jött össze, amelyet játékokra, édességekre és könyvekre fordíthattunk. Mások pedig egyéb szükséges dolgokat adtak. Ámultunk Isten szeretetén és kegyelmén! Még az időjárást is kedvezőre fordította az Úr! Pénteken még esős vasárnapot jeleztek előre, mégis csodálatos idő lett.

gyereknap_farmoson_img_1270A gyermeknapon mindenki jól érezte magát. Voltak, akik végigmentek a 4 akadályos egyéni akadálypályán, volt, aki a kézműves foglalkozáson készített meglepetés ajándékot, voltak, akiknek nagy örömére keresztyén bábos barátaink adtak elő egy tanulságos történetet. Egy mentőápolótól megtanulhatták a gyermekek az újraélesztés tudományát, kipróbálhattak egy rendőrautót, megtekinthettek egy „igazi" tűzoltást a szakemberektől. Sőt a tűzoltók jóvoltából még ingyen körhintázhattak is a bátrabbak. Lehetett lovas kocsizni, íjászkodni, ostort csattogtatni. Közben a szülők házaspárbajon vehettek részt értékes ajándékokért.

Persze délben nem hagyhattuk éhezni az összegyűlteket. Három nagy üstben főtt a gulyásleves, amely által 350 ember lakott jól. Gondoltunk a fizikai-lelki egészségre is! Az egyik sátornál gyülekezetünk tagjai egészségügyi felméréseket végeztek, tanácsokat adtak minden vonatkozásban. Mindenkinek volt lehetősége könyveket, könyvjelzőket kapni ingyen, majd gyülekezetünk újonnan készült szórólapját is magukkal vihették az élet értelméről. Nem győztük kapkodni a fejünket Isten csodáit látva! Ismét bebizonyosodott előttünk, hogy ha kitartóan, hittel imádkozunk egy nemes cél érdekében, akkor nincs lehetetlen számunkra! Isten és mi jó csapattá formálódtunk! Szívünk megtelt hálával, szemünk könnyel e csodás nap végén.

Azt kívánom minden kedves olvasónak, hogy tapasztaljátok meg Ti is ezt a csodálatos érzést, amit egyedül csak Istennel együttműködve kaphatunk meg!

 

Deák Katalin

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista