2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Let, the race begin – Kezdődhet a verseny!
Let, the race begin – Kezdődhet a verseny! PDF Nyomtatás E-mail

2012-07-19_13.53.10Ez volt az idei missziókonferencia ifi altáborának mottója. A közelgő londoni nyári olimpia jegyében vendégül láthattuk Pál apostol „szellemét", aki az akkori olimpiai játékok sportágait segítségül hívva fogalmazta meg a keresztény ember mindennapi küzdelmének lényegét. Jól illeszkedett mindez a nagy tábor tematikájához is, amely nem mást, mint a Nagy Küzdelem, más néven a Nagy Reménység üzenetét dolgozta fel.

Elkezdődött tehát a versenyfutás az idővel is. Erre a néhány napra sok-sok kreatív ifi programot terveztünk az öt fős szervező csapattal, persze ezeknek jó, ha a fele valósult meg.  A teljesség igénye nélkül a fiataloknak lehetősége volt részt venni röpi - és pingpongbajnokságon, utcai misszión, láthatatlan színházban, zsidó táncban, sorversenyeken, imacsoportokban, keresztségi istentiszteleten, jelenetekben, és ifi úrvacsorán is. A főszervezők jóvoltából egy közel 500 főt befogadó hajón felejthetetlen szombatkezdő istentisztelet részesei lehettünk.

2012-07-20_19.33.32Az altábor főelőadója Filip Milosavljevic volt, az USA-ból, az Andrews Egyetemről. Dinamikusan, meglepő egyértelműséggel vetett fel kényes kérdéseket, amelyekre nem maradt el a fiatalok válasza sem. Fő témakörei közé tartozott az erkölcsi tisztaság a párkapcsolatokban, Krisztusba vetett hitünk megosztása és nem utolsósorban a Jézussal való élő kapcsolat ápolása.

A közel hetven fiatal nevében bizton állíthatom, sajátos légkörű, különleges lelki élményt adó missziókonferencia volt az idei. Isten jelenlétét megtapasztaltuk az áhítatokon, a kiscsoportos foglakozások alkalmával, de mint már annyiszor, a kedvező időjáráson keresztül is.  Életre szóló döntések születtek, kapcsolatunk megszilárdulhatott Jézussal és egymással.

2012-07-21_16.13.24Ezúton is köszönjük az egyházvezetés támogatását, ami sok minden mellett megnyilvánult abban is, hogy az ifi programot egy 300 négyzetméteres sátorban, kényelmes körülmények között tarthattuk.További fényképeket, az előadások írott anyagát folyamatosan töltjük fel facebook oldalunkra (fb.me/LetTheRaceBegin). Szintén itt van lehetőség arra is, hogy kicseréljük gondolatainkat azokról a kérdésekről, amelyek felmerülnek a táborral kapcsolatban. Várunk Titeket a Let the race begin facebook oldalon! Találkozzunk személyesen a székesfehérvári ÉS-napokon! 

 

qaltom

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista