2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Eljött az óra!
Eljött az óra! PDF Nyomtatás E-mail

GYC Europe

gyc_beszamolo_561036_392315950824197_707399275_nLétezik Európában egy seregnyi adventista fiatal, akik készek válaszolni Isten hívására, vágynak arra, hogy a világnak bemutassák Jézust, elkötelezettek a Hetednapi Adventista Egyház megkülönböztető üzenete mellett, és készek tenni azért, hogy a hármas angyali üzenet még ebben a generációban eljuthasson az egész világra. Ennek volt élő példája az első GYC Europe konferencia, amelyet Ausztriában, Linzben rendeztek meg. Istennek hála, volt lehetőségem ezen részt venni másik 1200 fiatallal együtt, akik 44 országból gyűltek össze. Magyarországról körülbelül negyvenen vettek részt és voltak közöttük a Keresztény Advent Közösségből is.

gyc_beszamolo_576059_391605280895264_1356008524_nA konferenciát Justin McNeilus, a GYC] elnöke nyitotta meg. Egy fiatal misszionárus történetén keresztül fogalmazta meg üzenetét: „Isten nem azt akarja, hogy sikeres legyek, Ő azt akarja, hogy hűséges legyek". A szót ezek után Ted Wilson testvérnek, a Generál Konferencia elnökének adta, aki interneten keresztül üdvözölte a konferencián résztvevőket. Végül Mark Finley zárta a megnyitót, aki a szombat délelőtti prédikációjával együtt a Jelenések könyve 10. és 12. fejezetein keresztül mutatta be az Adventista Egyház kitüntetett szerepét és Jézus általi végső győzelmét.

gyc_beszamolo_418680_392317867490672_1616090340_nAz esti áhítatokon David Asscherick először szokatlan módon az apostoli egyház árnyoldalaira világított rá. Ezekből sok bátorítást meríthetünk, amikor a jelen problémáival szembesülünk. De nem állt itt meg, hanem megmutatta, hogy a hibák és problémák ellenére az egyetlen dolog, ami az apostoli egyházat a jó úton tartotta, az volt, hogy végig Jézus volt a középpontban. A második századtól kezdve ez megváltozott, és az egyház hanyatlani kezdett. A záró estén egy fantasztikus képet festett le az egész egyháztörténelemről az alapítástól kezdve, az eltorzuláson és reformáción át, egészen a helyreállításig.

gyc_beszamolo_385465_392311084158017_1603710604_nEljött az óra, hogy a reformáció nyugvó parazsa újra lángra kapjon, és újból felrázza egész Európát. Ez volt a konferencia központi üzenete, és így a reggeli és esti áhítatok ezt a témát járták körül. A konferencia nem csak az elméletről szólt. Szombat délután ezer fiatal özönlött párosával Linz utcáira, hogy elvigye az evangéliumot a helybélieknek. A további napokon mintegy erősítve a központi témát a résztvevők számos szeminárium közül választhattak, amelyek gyakorlatias képzésként használható tudást adtak a missziós munkához.

gyc_beszamolo_564492_391602234228902_907949208_nCsodálatos élmény volt a konferencia. Rengeteg fiatal különböző helyekről, más-más körülményekkel és bőrszínnel, mégis egy hittel és egy céllal. Új barátságok és missziós kapcsolatok kötődtek. Új elhatározások, és felajánlások születtek. És amit Isten elkezdett, azt Ő be is fejezi.

„Eljött az óra, hogy megdicsőíttessék az embernek Fia." A személyes életünkben, a munkánkban, a gyülekezeteinkben.

 

Bácsi László

A konferencia felvételei elérhetőek lesznek a GYC weboldalán: http://gycweb.org/resources/

 

Tapasztalatok, élménybeszámolók 

Rám rendkívül nagy hatással volt a GYC Europe, és nagyon hálás vagyok, hogy ott lehettem. Más emberként jöttem vissza Magyarországra, mint ahogy pénteken elmentem. Többet értettem meg Krisztus jelleméről, értünk hozott áldozatáról, értünk végzett szolgálatáról, és a hozzánk intézett hívásáról. Azt az élményt, amit az egész jelentett: a Szentlélek jelenlétének megtapasztalása, az előadók által szólt üzenetet kísérő erő, az Úr műve iránti elszánt lelkesedés mind bennük, mind a fiatalokban, az új barátokkal való találkozás élménye szavakban nem adható vissza igazán. (Kunkli Balázs)

A GYC számomra egy felejthetetlen élmény volt... Kb. 1700 fiatal szombaton, lelkesítő üzenetek és ami számomra a legnagyobb áldás volt, hogy részese lehettem. Ahogy Justin Kim mondta: a GYC nem egy konferencia, hanem egy mozgalom. Fiatalok Krisztusért Generáció. Ennek bárki tagja lehet, aki elhatározza, hogy valóban eljött az óra, hogy Jézusért dolgozzunk, Jézusért éljünk. Bárcsak Isten segítene, hogy tényleg rá tudjunk fókuszálni mindennap. (Ambrus Enikő) 

Nagyon szép alkalom volt, tele szívvel és új reményekkel érkeztünk haza. Nekem az tetszett a legjobban, hogy mindenki olyan kedves volt, barátságos, nyitott, bárhonnan is érkeztünk, mégis egy céllal voltunk ott. Búcsúzáskor is néztem, hogy most vége, „szétszóródunk", de hasonló reményekkel, vágyakkal és hétköznapi nehézségekkel mindenki megy a helyére, a világ különböző pontjaira. Jó azt látni, tudni, hogy egy ilyen „hadsereg" része vagyunk. Az alkalom után olyan természetes volt, amikor visszakerültem Pestre, a városba, a munkába, hogy „ez a világ nem az én otthonom, csak jövevény vagyok, jobb hazát keresek", és hogy tényleg, mi az, ami valóban fontos ebben az életben. Valami ilyet éreztem az FJK után is. Ha csak ennyire jó lenne a menny, már megérné ott lenni - de persze ez ahhoz képest csak egy halvány előzmény volt. (Kuhárcsik Szilvia)



[1] Generation of Youth for Christ (Fiatalok generációja Krisztusért) egy tíz éve működő, a Hetednapi Adventista Egyházat támogató amerikai ifjúsági mozgalom - http://gycweb.org

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista