2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Erdélyi prédikátor szolgálata a Pestszentlőrinci Gyülekezetben
Erdélyi prédikátor szolgálata a Pestszentlőrinci Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

erdelyi_predikator_pszentlorincen_p8040038Nagy izgalommal várta gyülekezetünk Banga-Jánosy Emil lelkészt Marosvásárhelyről, gyülekezetünk új programja keretében, miszerint rendszeresen fogadunk vendég prédikátorokat határon túlról. Már 2012. augusztus 3-án, péntek estére vártuk a szolgálatra, de autójánál műszaki probléma lépett fel. Augusztus 4-én, szombaton viszont az egész napot vele tölthettük. Nem egyedül jött, családja és erdélyi testvérek is elkísérték. A nagytermünk zsúfolásig megtelt. 2011-ben ő volt Kovács-Bíró János „Bizakodó élet" című marosvásárhelyi evangelizációs sorozatában a beszélgetőpartner. A sorozatot gyülekezetünkben is levetítettük.

Ezúttal a Speranta (Reménység) Televízió missziós elképzeléseit és gyakorlatát ismertette meg velünk, és ezen a téren a jövőben is a segítségünkre lesz majd.

Szép énekek, versek, zeneszámok hangzottak el délelőtt és délután egyaránt - egészen fiatal gyerekek és felnőttek részéről. A délelőtti prédikáció Róm 12:1-2 versét vette alapigéül. Az előadó Pál apostollal együtt élet-halál kérdésének tartja Istennek való teljes odaszánásunkat. Kitért arra a gondolatra is, hogy - adventistaként - ne a negatívumokat soroljuk először, mit nem teszünk, hanem a pozitívumokat: mit szabad, lehet tennünk. József és testvérei történetét pedig úgy tárta elénk, hogy egy-egy személy - például Rúben, Júda vagy Simeon - magatartását különböző időpontokban vizsgálta meg a Biblia alapján, így láthattuk a változást. Isten is ugyanolyan vagy hasonló helyzetbe helyezi az embereket, mint amiben korábban elbuktak, hogy lássa, jobbá lettek-e? Az az általános vélekedés, miszerint: „Ha újra ilyen helyzetbe kerülnék, már nem tenném ugyanazt a rosszat", nem elég! Szükség van a próbára, amely - siker esetén - bizonyíték az Ellenség és a világegyetem előtt is.

erdelyi_predikator_pszentlorincen_p8040036Délután Banga testvér elszavalta Váci Mihály „Még nem elég" című versét, melyet ars poeticájaként a Bibliájában tart. Mózes történetének azt a részét, amikor a Fáraó sokáig nem engedi ki Izrael népét Egyiptomból, abból a szempontból vette szemügyre, hogyan munkálkodott (munkálkodik ma is) Sátán a háttérben az emberekért való küzdelemben. A „Kicsoda az Úr?", hogy szavára elengedje a Fáraó Izraelt - Lucifer lázadását idézi. A munka megnehezítése: dolgozzanak többet, kevesebbért - mai realitás is. A békák eltüntetése már azonnal megtörténhetne, de a Fáraó halaszt, csak holnapra kéri. A keresztényeknek azt mondja az Ige: már ma, ha Isten szavát halljuk, cselekedjünk. Azután a Fáraó nem akarta engedni, hogy a pusztában áldozzanak az izraeliták, maradjanak inkább közel. (Ne legyünk bigottak, szűk látókörűek! Hangzik ma.) Majd az Ellenség a szülők sikertelen támadása után a gyermekeket veszi célba, hogy a gyermekeken keresztül a szülőket is megcsalja.

Banga testvér beszélt a média szerepéről a missziómunkában, mely szerinte a mostani időszakban megragadható, fontos és alkalmas eszköz. Hallhattunk tőle egy történetet is,  hogyan hatott a Speranta Tv adása a szomszédjára.

Várjuk Banga testérrel a további találkozást és a reménybeli együtt munkálkodást.

 

- KM -

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista