2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Tíz keresztelendő – két egymást követő szombaton
Tíz keresztelendő – két egymást követő szombaton PDF Nyomtatás E-mail

tiz_keresztelendo_7A Budapest-Újpesti Gyülekezet elhatározta, hogy nem lesz megagyülekezet, hanem amikor eléri a 60 főt, akkor kettéoszlik és új gyülekezetalapításba kezd. Eddig ez kétszer történt meg, így jött létre Kistarcsán és Újpest Központban két gyülekezetalapító csoport.

2012. július végétől egy hónapon keresztül a Fiatalok Jézusért Táborban kb. 30 fiatal ezen a három helyen: Újpest Központban, Kistarcsán és az anyagyülekezetben, Káposztásmegyeren látogatta a gyülekezetek ismerőseit, és vasárnap kivételével minden este előadásokat tartott.

Egy külön cikkben érdemes lesz megismerkedni a tábor munkájával, a fiatalok tapasztalataival. Most a gyülekezet szemszögéből a tábor ideje alatt történt két keresztséget szeretném bemutatni az olvasóknak.

tiz_keresztelendo_-_pecel_22012. augusztus 18-ára terveztük az első keresztséget. Dunakeszin találtunk egy megfelelő helyet, ahol Jézus keresztségéhez hasonlóan folyóvízbe tudtak bemerítkezni azok, akik ezt elhatározták és erre korábban felkészültek. Itt hat személy kötötte, illetve erősítette meg szövetségét az Úrral. Külön öröm volt a számunkra, hogy a keresztség utáni felhívásra 17-en jöttek előre, hogy később egy következő keresztségen szeretnének megkeresztelkedni.

Egy héttel később, augusztus 25-én, Pécelen állítottunk fel egy keresztelő-medencét, ahol négy testvérünk adta át életét az Úrnak.

Mind a két alkalmon sokan részt vettek a tábori fiatalok által tartott előadásokról. Többen előre is jöttek a keresztségi felhíváskor. A gyülekezet munkája ez után kezdődik. Ezeket a barátainkat látogatni kell, majd beépíteni a gyülekezetekbe, később pedig meg kell őket keresztelni. Dicsőség az Istennek!

 

Lacás

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista