2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jézustól Krisztusig…
Jézustól Krisztusig… PDF Nyomtatás E-mail

jezustol_krisztusig_-_biblikus_konferencia_2Ez év augusztusában 21-23-ig került megrendezésre (a nemzetközi lelkészértekezlettel egy időben) a fenti címmel az első olyan magyarországi szervezésű, de nemzetközi biblikus konferencia, ahol a történelmi Jézus Krisztus személyével összefüggő régészeti és bibliakutatások tudományos konferenciájának adtak helyet. A programot Szegeden a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola szervezte, amely intézmény már 24 éve ad helyet a bibliakutatás tudományos fórumának. A szimpóziumon előadóként meghívás, vagy küldés útján, de mindenképpen ajánlással lehet részt venni. Egyházunkat ezúttal Kormos Erik testvér képviselte, aki dr. Benyik György professzor meghívására és az Adventista Teológiai Főiskola Újszövetségi Tanszékének küldése alapján vett részt a konferencián előadóként, mint kutató doktorandusz és tanár.

jezustol_krisztusig_-_biblikus_konferencia_1Testvérünk bizonyságot tett a Hetednapi Adventista Egyház hitéről, ami rendíthetetlen Krisztusban, közben kutatásait megosztva arról is beszámolt, hogy az adventista teológusok hogyan használják fel a régészeti és bibliakutatások adatait hitük pilléreinek megerősítésére, illetve hogyan fejlődött ez a látás a 19. századtól kezdve napjainkig. Az előadás főként római katolikus teológusok körében hangzott el, akik kifejezték nagyrabecsülésüket a Hetednapi Adventista Egyház Krisztusba vetett hite iránt, testvérünk bibliakutatásaihoz Isten áldását kérték és kívánták abban a reményben, hogy a következő években megrendezésre kerülő bibliakonferenciák előadói között újra és újra tisztelhetik majd.

Az elhangzott előadás angol nyelvű változata 2013-ban fog megjelenni a konferencia kiadványkötetében. A rövidített vázlat illetve a magyar nyelvű előadás teljes hanganyaga és az azt követő tudományos vita, szerkesztés nélküli változata letölthető a http://www.regio10.hu/24-biblikus-konferencia internetes lapról.

 

K. E.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista