2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Isten szeretetével a városnapon
Isten szeretetével a városnapon PDF Nyomtatás E-mail

dscf6102Albertirsán a 2003-as várossá nyilvánítás évfordulója alkalmából minden év szeptemberében városnapot szerveznek. Most is így történt, 1-jén az Erzsébet téren rendezték meg ismét ezt a színes programot.

Gyülekezetünkben is készültünk erre az alkalomra, imádkoztunk Isten segítségéért, tanácsáért. Szerettük volna a város lakóit megajándékozni Isten Igéjével. Az Advent Kiadó kiadványaiból állítottuk össze az ajándékozásra szánt könyveket, füzeteket, képeslapokat, könyvjelzőket, gyermekeknek szóló képességfejlesztő kifestőket, matricákat. Mozgókönyvtárt is indítottunk ezen a napon. Szórólapokat is készítettünk: bemutatkozva ismertettük gyülekezetünk programjait, elérhetőségeit, ezekből a kiadványokba is tettünk.

A szombat délelőtti istentiszteleten Bodnár Jánostól a nemzetközi lelkészkonferencián elhangzottakról hallhattunk, melynek mottója a következő jelmondat volt: „Ismertesd meg Istent!" De hogyan? Gyökeres szemléletbeli változásra van szükség. Lelkészünk szerint azért adta Isten az új helyünket a művelődési házban, hogy felnőjünk feladatainkhoz. A modern gondolkodású, de sok mindenben megváltozott emberekkel kell megismertetni Istent. Ez a világ elmúlik, minden kívánságával együtt. Az Isten országába készülőknek jellembeli változáson kell átmenniük. Ugyanúgy, mint az apostolok esetében, akik közül eltűnt az irigység, versengés, szeretetlenség. Szeretet, békesség az emberi szívben is legyen, ne csak olvassunk erről.

Ezekkel a szavakkal feltöltődve indultunk el néhányan a programra, hogy vigyük Isten szeretetének jó hírét. Az ajándékozásra szánt és a mozgókönyvtárhoz tartozó kiadványokat az asztalokon elrendezve vártuk a városnapra kilátogatókat. Nagyon sokan vettek részt a szórakoztató műsorokat, programokat, versenyt kínáló rendezvényen, hiszen a gyermekeknek is sok programot szerveztek, és tűzijátékban is lehetett gyönyörködni.

dscf6101Az arra járók közül sokan csak érdeklődéssel néztek asztalunk felé, de jó néhányan közelről is megnézték kínálatunkat, és beszélgetésbe is elegyedtek velünk. Volt olyan látogatónk is, aki ismételten visszajött, mint aki nem tudja elhinni, hogy ajándékot kapott. Volt, aki többször is megkérdezte, hogy mennyibe kerül, amit kiválasztott, mert hihetetlen volt számára, hogy semmit sem kell fizetnie érte.

A városnapra kilátogatók válogattak a kiadványokból, különösen a bibliai képességfejlesztők nyerték el a tetszésüket. Örömmel ajándékoztuk meg az arra járókat, és beszélgettünk velük. Jó volt örömet és meglepetést szerezni.

Kérjük Istent, munkálkodjon mindannyiunk szívében, és segítsen, hogy embereket tudjunk megszólítani az Ő jó hírével.

 

Kőfalvi Lászlóné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista