2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nagy Reménység
Nagy Reménység PDF Nyomtatás E-mail

Missziókonferencia (Balatonlelle, 2012. július 17-21.)

img_4972A Magyar Unió immár hagyományosan olyan témában szervezi meg a missziókonferenciát, hogy segítsük és támogassuk a Generál Konferencia egy-egy missziós vagy lelkiségi törekvését. Az elmúlt években a világközösség evangelizációs programjába (Nyújtsd ki kezed!) vagy megújulási kezdeményezésébe (Megújulás a Misszióért) kapcsolódtunk be táborunkkal. Idén követtük ezt a hagyományt azzal, hogy a szintén a Generál Konferencia által elindított Nagy Reménység programba vezettük be a missziókonferencia résztvevőit.

Uniónk a Transzeurópai Divízióval összhangban 2012-2013 évben kapcsolódik be a Generál Konferencia Nagy Reménység programjába. Az idei évet a segédanyagok előkészítésére, valamint testvéreink felkészítésére fordítjuk, hogy a jövő év elejétől teljes erővel hirdethessük a reménység üzenetét minden korcsoportnak, minden érdeklődő felebarátunknak.

Ennek a felkészülésnek a jegyében szerveztük meg idén a missziókonferenciát.

img_5406A tábor jelmondata „Nagy küzdelem - kell ez nekünk?" volt. Kicsit provokatívnak tűnhetett, de célunk az volt, hogy felhívjuk testvéreink figyelmét arra, hogy küldetésünk nem a küzdelmes kereszténység bemutatása, hanem a reménytelen emberek számára a Krisztusban kapott reménység közelhozása. Az egész tábor programja a missziós elkötelezettség megerősítése volt. A plenáris előadásokon egy fiatal amerikai lelkipásztor (Filip Milosavljevic) rendkívül biblikus, ugyanakkor lelkesítő és magával ragadó igehirdetései ráztak fel bennünket a megszokott, sokszor langymeleg gondolkodásunkból.

A szekciókon az unió osztályvezetői és intézményvezetői segítettek a A nagy küzdelem c. könyv jobb megértésében (ha már szeretnénk másoknak osztani, legalább mi is ismerjük meg a keletkezési körülményeit, hátterét), az adventista teológia sajátos nagy küzdelem szemléletének megértésében, a nagy küzdelem családi életre való hatása és a győzelem reménységének megtapasztalásában, valamint a Generál Konferencia által elindított kezdeményezés gyakorlati megvalósításának lehetőségében. A fiatalok számára pedig egy gyakorlati misszióképzés volt a hét, ahol elsajátíthatták hitünk megosztásának örömét és lehetőségét a lehető legkülönfélébb körülmények között. Miközben a felnőttek és fiatalok tanultak, a gyermekek is jól érezték magukat, hiszen testvéreink örömmel foglalkoztak velük is.

Ezek mellett számos testi-lelki program egészítette ki a napokat: imaközösség, lelkigondozás, utcai misszió, kulturális és sportprogramok, játékok és sok-sok közös beszélgetés.

img_4615A tábor során folyamatosan 200 fő fölött volt és fokozatosan emelkedett a létszám egészen szombatig, amikor közel 400-an voltunk együtt, nem kis feladatot adva a Konferenciai Központ dolgozóinak sem, akiknek a szolgálatát ezúton is köszönjük.

A program egyik csúcspontja talán a péntek esti istentisztelet volt, egy hatalmas hajóban, a Balaton közepén, éppen naplementekor. Megindító volt, hogy a döntésre való felhívásra több tucatnyian mentek előre, akik kifejezték szándékukat, hogy Istennel együtt szeretnék tovább élni életüket.

Szombat délelőtt egy különleges igehirdetésben lehetett része a közel 400 testvérnek (jórészük a konferenciai terem mellett felállított hatalmas sátorban kivetítőn keresztül kapcsolódott be). Az igehirdetés szolgálatát nem egymás után, hanem egyszerre (!!!) három vezető testvér végezte: Ócsai Tamás unióelnök, Ősz-Farkas Ernő DET elnök, valamint Hegyes-Horváth Géza TET elnök. Egymásnak adva a szót a reménység üzenetét hirdették, amely mindenki számára valósággá vált Krisztus szolgálata által.

img_5484Az immár hagyományos délutáni keresztség a Balaton vizében különösen megható, és megindító volt minden résztvevő számára. Többen kifejezetten úgy készülnek, hogy ők is majd a Balatonban szeretnének örök szövetséget kötni Jézussal.

Hálásak vagyunk Istennek, aki a meteorológusok ígérete ellenére végig csodálatos idővel ajándékozott meg bennünket, és ami a legfontosabb, hogy igazi testvéri, közösségi élményekkel, valamint a misszió iránti megújult elkötelezettséggel térhetett haza mindenki.

Aki szeretné valamilyen módon megtapasztalni a missziókonferencia áldásait, keresse a Reménység Média (REK) által elkészített videó- és hangfelvételeket.

 

Ócsai Tamás

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista