2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A nagy küzdelem a Bibliában és az adventista teológiában
A nagy küzdelem a Bibliában és az adventista teológiában PDF Nyomtatás E-mail

Mintegy harminc résztvevője volt naponta annak a szekciónak, melyben a nagy küzdelem szemlélet bibliai tartalmából beszélgettünk. Szilvási József az első nap röviden bemutatta a nagy küzdelem kulcskérdéseit, Isten jellemének, igazságosságának és méltányosságának kérdéseit. Rámutatott, hogy helyes istenképre van szükségünk, mert amilyen istenséget imádunk, olyan emberekké leszünk.

A második nap a nagy küzdelem személyes életünkre gyakorolt hatásáról beszélgettünk, és megismertük azokat a lelki fegyvereket, melyek segítségével megolthatjuk a gonosz nyilait, és győzelmet arathatunk Krisztusban.

A harmadik foglalkozás a nagy küzdelemnek az egyházra gyakorolt hatásáról volt szó. Isten az egyházon keresztül szeretné bemutatni jellemét és sokféle bölcsességét. Mivel Sátán tudja ezt, folyamatosan támadja az egyházat: szakadást, eretnekséget, hitehagyást és elvilágiasodást hoz az egyházba, hogy meghiúsítsa Isten tervét. A nagy küzdelem azonban arra tanít bennünket, hogy Sátán legyőzött ellenség, Jézus Krisztus legyőzte őt a kereszten. Ezért, ha hit által folyamatos közösségben vagyunk Krisztussal, engedelmeskedünk vezetésének, reményünk van arra, hogy megállhatunk a küzdelemben és győztesen kerülünk ki abból.

 

Dr. Szilvási József

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista