2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Három új szak indul az Adventista Teológiai Főiskolán
Három új szak indul az Adventista Teológiai Főiskolán PDF Nyomtatás E-mail

atfAz Adventista Teológiai Főiskola, mint a hetednapi adventisták magyar felsőoktatási intézménye, küldetésének tartja, hogy felkészítse hallgatóit a „mostani, és az eljövendő világban végzendő szolgálat örömére" (E. G. White).

Az év folyamán három új szak tanrendjének kidolgozását tűztük ki célul, és az Oktatási Hivataltól mindhárom szakirány indításához megkaptunk az engedélyt.

Az új közoktatási törvény lehetővé teszi, hogy minden olyan iskolában, ahol hetednapi adventista szülők gyermekei tanulnak, adventista hitoktatást tartsunk. Az adventista pedagógusok ezen felül bekapcsolódhatnak a kötelező erkölcstan oktatásába is, ami szintén lehetőséget biztosít arra, hogy bár burkolt formában, de olyan bibliai értékeket adjunk tovább, amelyek drágák nekünk.

Az Adventista Teológiai Főiskola azzal szeretne segíteni lelkészeknek, pedagógusoknak és más egyetemet, főiskolát végzett embereknek, hogy 2013 februárjában keresztféléves képzésben elindítja a Hitoktató szakirányú képzést. Ezen a képzésen olyanok vehetnek részt, akik már rendelkeznek felsőfokú diplomával, és akik feladatuknak érzik, hogy az állami iskolák kapuin belül is bibliai keresztény nevelést biztosítsanak az adventista szülők gyermekei számára.

A napokban érkezett meg az Oktatási Hivatal határozata másik két szak elindítására vonatkozóan is. A Bibliai gazdálkodás, valamint a Bibliai menedzsment szakirányú képzéseink célja az, hogy bibliai hitünk szellemében képezzünk olyan szakembereket, akik alkalmasak arra, hogy vállalkozások és nonprofit szervezetek pénzügyi vezetői, illetve menedzserei legyenek.

A képzéseinkről később részletes tájékoztatást adunk, illetve érdeklődni az iskolánál (Nagyné Szilvási Zsuzsanna, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , telefon: 30/664-3234) lehet.

 

ATF

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista