2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Diplomaátadó ünnepély
Diplomaátadó ünnepély PDF Nyomtatás E-mail

atf_-_diplomaosztas_-_csenAz Adventista Teológiai Főiskola 2012. szeptember 3-án diplomaosztó ünnepélyt tartott, amelyen a családi életre nevelés és az életmód-tanácsadó/lelkigondozó szakirányon végzett hallgatók vehették át oklevelüket.

Köszöntő beszédében dr. Szilvási József, az intézmény rektora a főiskola küldetéséről beszélt. „Miért van szükség arra, hogy hetednapi adventisták egy egész világot átfogó iskolahálózatot tartsanak fenn? Miért van szükség az Adventista Teológiai Főiskolára, mint az adventista felsőoktatási intézmények magyarországi reprezentánsára? Ha csupán oktatunk a főiskolán, az intézménynek nincs létjogosultsága, de ha a nevelésre tesszük a hangsúlyt, olyan sajátos értékeket testesítünk meg, ami egyedülálló értelmet ad intézményünknek. Az adventista nevelés célja felkészíteni a hallgatókat a szolgálatra. Jól tükröződik ez azokon a szakokon és szakirányú képzéseken, ami az Adventista Teológiai Főiskolán folyik. Ma olyan hallgatók veszik át diplomájukat, akik képesek lesznek arra, hogy szolgálják a magyar embereket abban, hogy egészségesebben és kiegyensúlyozottabban éljenek, és tartós, sikeres családi kapcsolatokat ápoljanak. Mindkettőre nagy szükség van ma, mert egyre kiegyensúlyozatlanabbul élünk, és egyre több család van válságban. Hálásak lehetünk azért, hogy ezen a területen mi is tehetünk valamit az emberekért" - mondta dr. Szilvási József a végzett hallgatók köszöntésében.

Az ünnepélyes fogadalomtételben dr. Ősz-Farkas Ernő vezette a friss diplomásokat. Ezt követően került sor az oklevelek átadására. Az életmód-tanácsadó/lelkigondozó szakirány hallgatói közül Borosné Balogh Ibolya, Domaföldi Zsófia Jolán, Gángó-Horváth Kitti, Halászné Gerenyi Mária, Kocsikné Juhász Ágnes, Papp Gábor Ferencné, Ráczné Koska Marianna, Thalvieser Ildikó és Vaár-Nagy Krisztina tettek sikeres záróvizsgát. A családi életre nevelő szakirány elvégzése után Bakó Dorottya, Boróczki Beáta, Czeller Judit, Polgárné Papp Katalin és Urbán Irma vehették át ünnepélyes keretek között diplomájukat.

atf_-_diplomaosztas A végzős hallgatók nevében Ráczné Koska Marianna köszöntötte a főiskola oktatóit, dolgozóit, majd elmondta: „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a végzősök nevében az én szavaimmal búcsúzik az évfolyam attól a főiskolától, ahol sokat tanulhattunk, tapasztalatokat szerezhettünk, bővíthettük ismereteinket, szélesíthettük látókörünket és köthettünk akár életre szóló emberi, baráti kapcsolatokat is. Mindannyian munkából jöttünk és oda is térünk vissza új tudásunkkal felvértezve. Hiszem, hogy valamennyien képesek leszünk vállalt feladatunkat mindenki, de leginkább a segítségért hozzánk forduló embertársaink megelégedésére, hasznára végezni. Bízom abban, hogy a megszerzett tapasztalatok, elméleti ismeretek és saját emberi értékeink által szűkebb közösségeinkben - családunkban, munkahelyünkön, lakóközösségünkben - is hasznossá tudunk válni, jobbá téve ezzel a minket körülvevő világ egy aprócska részét."

A 2012/2013-as tanév megnyitójára is ezen az alkalmon került sor. „Az Adventista Teológiai Főiskola új tanévet kezd. Több egyedi vonása van ennek a tanévnek: egyházunk elismert felekezet lett, és ez a státusz hozzájárul ahhoz, hogy az egyház intézményei biztonságosan működhessenek. A főiskola hallgatói létszáma az új tanévben egyharmadával emelkedett, és várhatóan tovább emelkedik majd, mert elkezdhetjük a hitoktató szakirányt, amire már engedélyt kaptunk, valamint várjuk az engedélyt a bibliai gazdálkodás és menedzsment szakirányok indítására is. Hiszünk abban, hogy az egyház elismerése körüli bizonytalanságok után az iskola megszilárdul, és hatékonyan teljesítheti küldetését az előttünk álló tanévben. Ezzel a reménységgel nyitom meg az új tanévet" - jelentette ki az intézmény rektora.

Imádkozunk azért, hogy a főiskola - frissen végzett hallgatóink szolgálata által is - az egyház missziójának fontos eszköze lehessen.

 

ATF

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista