2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Példát mutatnak a hetednapi adventisták”
„Példát mutatnak a hetednapi adventisták” PDF Nyomtatás E-mail

Az Adventista Diakóniai és Humán Szolgáltató Központ szolgálata

adv_diakoniai_es_human_szolgaltato_kozpont_-_cimlapos_cikk_145Jézusról azt olvassuk, hogy széjjeljárt mindenfelé, és miközben prédikált, jót tett mindenkivel. Ez a feladata az egyháznak is. Az emberek segítése tehát szerves része kell, hogy legyen egyházunk szolgálatának. E munka koordinálása érdekében hozta létre az Unióbizottság a Hetednapi Adventista Egyház keretei között az Adventista Diakóniai és Humán Szolgáltató Központot. A gyülekezeti diakóniai munka segítése mellett ez az intézmény koordinálja az egyház azon intézményeit, szolgálatait, amelyek intézményes keretek között működve kívánnak részt vállalni a segítés szolgálatában.

Egyházunkban hosszú múltra tekint vissza az idős emberek gondozásában nyújtott szolgálat, Tasson és Gyulán a két adventista idősek otthonában 80 ellátottról gondoskodnak a lelkiismeretes dolgozók. Az elmúlt évben ünnepelte tassi szeretetotthonunk az 50 éves jubileumát, erről az eseményről a közszolgálati televíziók is beszámoltak. Az egyik rangos szakfolyóirat cikket írva az itt folyó munkáról, azt a címet választotta, hogy „Példát mutatnak a hetednapi adventisták". Tavaly az idősek otthonán kívül elindított egyházunk egy házi segítségnyújtó szolgálatot is, amelynek keretében az idős emberekről otthonaikban gondoskodik a gondozónő. E szolgálat jelenleg Baranya megyében, a Hidasi Adventista Házi Segítségnyújtó Szolgálat keretei között működik.

adv_diakoniai_es_human_szolgaltato_kozpont_-_cimlapos_cikk_204 Az idős emberek mellett a gyermekekre is gondolnunk kell. Ennek jegyében kezdte meg működését szintén a tavalyi évben a Csipet Csapat Családi Napközi Hódmezővásárhelyen. Az itt dolgozó nevelők nemcsak a gyermekek keresztény szemléletű nevelésére fordítanak gondot, hanem e gyermekek szüleinek is nyújtanak támogatást, hogy a szülői feladataikat minél tökéletesebben tudják ellátni. A Keresztény Advent Közösség fenntartásában működött korábban a Hazafelé Nevelőszülői Hálózat, melyet most átvéve egyházunk működtet tovább. Ez egy országos hálózat, az ország különböző pontjain 73 nevelőszülő 114 gyermeket nevel. E gyermekek valamilyen ok miatt elkerültek eredeti családjukból, ami minden esetben nagy lelki terhet ró rájuk. A nevelőszülők áldozatos munkájának segítségével a lehető legjobb emberekké kell őket formálni - ez a nevelőszülői hálózat célkitűzése. E nemes szolgálat végzéséhez keressük egyházunk tagjai közül is azokat, akik elhívást éreznek ilyen tevékenység végzéséhez. A Keresztény Advent Közösség intézményei közül folyamatban van két másik intézmény átvétele is, mindkettő a Somogy megyei Nágocson működik. Az egyik szintén egy nevelőszülői hálózat, a másik egy családok átmeneti otthona. Itt elsősorban azok a szülők kerülnek ideiglenes elhelyezésre gyermekeikkel, akik valamilyen tragédia következtében kénytelenek elhagyni otthonaikat, és nincs hová menniük.

adv_diakoniai_es_human_szolgaltato_kozpont_-_cimlapos_cikk_152Egyházunk a közoktatás terén is nyitott ez évben. Szeptember 3-án részt vehettünk az első magyar adventista általános iskola és első magyar adventista óvoda évnyitóján. Mindkét intézmény a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiborszálláson működik. A tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolának 160 tanulója van, a Nyitnikék Adventista Óvodában pedig 30 gyermekre viselnek gondot.

Ugyancsak az Adventista Diakóniai és Humán Szolgáltató Központ koordinálja a MentŐ Mentáliroda és Balatonlellei Konferenciai Központ munkáját is.

 

Tóth Sándor
az
Adventista Diakóniai és Humán
Szolgáltató
Központ vezetője

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista