2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kínai misszió Budapesten
Kínai misszió Budapesten PDF Nyomtatás E-mail

dscn0457 Augusztus közepén egy fiatal misszionárius család érkezett Budapestre Kínából. Régi álom vált valóra. A nagy misszióparancs szélesebb látókörű, mint mi. Nem zárja el senki elől az utolsó kegyelmi üzenetet, hanem minden néphez és nyelvhez eljut - még Magyarországon is. Rinkó Marietta a nyelv ismerete nélkül kezdett el foglalkozni kínai szomszédaival, és úgy érezte, nagyobb ez a munkaterület, mint amilyennek látszik. Az ő lelkesedése is hozzájárult, hogy Dorkas és Daniel ma itt lehetnek közöttünk. A DET meghívására küldte őket a Kínai Unió, de a Transzeurópai Divízió és a Magyar Unió is támogatja a missziót. Arra kérünk benneteket, hogy imádkozzatok értük, mert minden szempontból úttörő és történelmi az a munka, amit elkezdtek.

 

(DET)

Az Úr hívott minket ide...

dscn0459

A nevünk Duxin (Daniel) és Wanglijin (Dorkas). Annyira örülünk, hogy itt lehetünk, hogy misszionáriusi munkát kezdjünk el Budapesten! Az, hogy itt lehetünk, valóban Isten kegyelme. Hála ezért neki! Köszönet a Dunamelléki Egyházterületnek! Köszönet minden munkatársnak Krisztusban. Köszönet az odaszentelt imáitokért és őszinte segítségetekért.

Ahogy meg van írva a Bibliában: „igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése" (Jak 5:16). Isten megválaszolta az imáinkat, mert felismertük annak szükségességét, hogy Isten Igéjét terjesszük a kínai kolónia között Jézus szeretete által.

 Mielőtt idejöttünk,  egy helyi, kínai gyülekezetben dolgoztunk szombatonként, hat éven keresztül. A munkánk magában foglalt prédikálást, fiatalokkal való foglalkozást, egészségügyi előadásokat, bibliaórákat stb. Ezenkívül egy házi gyülekezeti szolgálat is folyt az otthonunkban. Ebben egyetemi professzorok és munkásemberek egyaránt részt vettek. Közben a hongkongi Griggs Egyetemen haladó tanulmányokat folytattunk.

A tavalyi év során egy levelet kaptunk a Kínai Unió Misszió Globális Kínai Evangelizáció Osztályától, hogy vegyünk részt a kínai gyülekezetalapítási programban és legyünk önkéntes misszionáriusok. Daniel ezelőtt Kína egyik legnagyobb cégénél, a Haier cégnél dolgozott hivatalnokként, Dorkas pedig segédprofesszor volt egy kínai egyetemen. Néhány ember azt mondta, hogy egy őrült döntést hoztunk, mivel feladtuk a jól fizető állásunkat, de mi úgy gondoljuk, hogy a legörömtelibb és legértékesebb állást választottuk, hogy megharcoljuk a hit nemes harcát. Lk 10:2-3-ban Jézus ezt mondja: Az aratni való sok, de a munkás kevés; kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az ő aratásába. Menjetek el!..." Ezért jöttünk.

Habár szomorúan hagytuk országunkban a helyi gyülekezeti testvéreket, teljes bizonyossággal hisszük, hogy Isten egyre több és több testvért fog adni nekünk itt, Budapesten; benneteket és azokat a kínai testvéreket, akik az adventisták nagy családjához hitetek és szeretetetek által csatlakoznak.

A jövőben terveink szerint elsősorban üzletről üzletre látogatunk majd, ingyenes angol és kínai órákat adunk, egészségügyi szolgálatot végzünk és gyermekfoglalkozásokat tartunk, miközben folytatjuk a bibliaórákat azokkal, akik örömmel fogadják a hitet. Programjainkat főként a Józsefvárosi Gyülekezetben fogjuk tartani. Reményeink szerint istentiszteleteinket is hamarosan elkezdhetjük.

  Isten segítsen meg minket és hozza ki belőlünk a legjobbat, mi pedig mindig hálásak leszünk szüntelen imádságaitokért!

 

Duxin & Wanglijin
Fordította:
Rinkó Marietta

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista