2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „A REK azért működik, hogy a munkájával támogassa az egyház szolgálatát”
„A REK azért működik, hogy a munkájával támogassa az egyház szolgálatát” PDF Nyomtatás E-mail

Riport Ócsainé Demeter Irénnel, a Reménység Evangelizációs Központ új vezetőjével

kozerdeku_ub-dontes_-_riport_irenkevel_img_6079Névjegy

Ócsainé Demeter Irén

  • Születési hely, év: Ózd, 1966. november 7.
  • Iskolák: Debreceni Református Kollégium Gimnáziuma, Debreceni Református Teológia
  • Korábbi munkák: Egyházi munkakörökben mint pénztárosi munkatárs, ATF titkárnő, BLI vezető
  • Családi állapot: Férjezett, Ócsai Tamás lelkésszel 1992-ben kötött házasságot
  • Gyermekek: 2 fiú, Boldizsár 17, Dani 15 éves gimnáziumi tanulók

- Hogyan fogadtad az Unióbizottság vezetői megbízását?

- Őszintén mondom, óriási meglepetéssel, gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Gyors megoldás kellett, és mivel nem terveztek új munkatársat felvenni, a meglévő BLI vezetés mellé még ezt a feladatot is rám bízták.

- Milyennek látod a REK jelenlegi helyzetét?

- Én nagyon optimista ember vagyok, mint minden, ez is nézőpont kérdése. Úgy gondolom, nem sok egyház büszkélkedhet ilyen lehetőségekkel, ha a technikai adottságainkra gondolok, vagy különösen a munkatársaim hozzáértésére. Most sorolhatnánk a nehézségeket, ami természetesen jelen van, és ez főleg anyagi természetű, de most nem erre szeretnénk koncentrálni...

- Milyen terveid vannak az év hátralévő részére, illetve milyen fontosabb távlati célkitűzéseket fogalmaztál meg?

- Folyamatosan igyekszem átlátni a REK tevékenységét, az eddigi munkák menetét. Az év hátralévő hónapjaira már teljesen be vagyunk táblázva, a meglévő műsorok elkészítésével, és néhány új komoly feladattal. A jövő évi tervről már gondolkozunk, de talán az egyik legfontosabb terv a helyi tévékkel felvenni a kapcsolatot, és folyamatos műsorokat biztosítani részükre. Természetesen továbbra is folytatnánk az eddigi jól működő munkákat is.

- Az eredményes együttműködés érdekében mit vársz el munkatársaidtól?

- Csak azt, amit eddig is tettek. Lelkiismeretesen végezzük el együtt a feladatokat. Természetesen a jövő évi tervet is közösen fogjuk elkészíteni, hiszen ők már jóval régebb óta dolgoznak itt, jobban ismerik az adottságokat, lehetőségeket. Azért még egy nehéz feladat is vár rájuk, hogy a technikai ismereteimet is komolyan bővítsék, és valljuk be, ez nem kis feladat lesz.

- Hogyan segíthetik munkátokat a gyülekezetek, és van-e valami üzeneted számukra?

- Ha valaki egy új megbízást kap, nemcsak az ezzel járó munkát veszi át, hanem a saját egyéniségét, lelkét is hozzáteszi. Ez a tény nyilvánvalóan befolyásolja majd a munkatársakkal, gyülekezetekkel való kapcsolatot is. A gyülekezetekkel eddig is jól tudtunk együtt dolgozni a BLI-nél, sok szép közös tapasztaltunk van. Húsz éve dolgozom az egyháznál, és csak rendszerben tudok gondolkozni, nem egy külön egységben, hanem közösen az unió, a területek, lelkészek és a gyülekezetek egységében. A REK azért működik, hogy a munkájával támogassa az egyház szolgálatát, segítse a gyülekezetek missziós terveit.

Hogy mit üzenek a gyülekezeteknek? A jövő évi tervünket közösen fogjuk megvalósítani, és hogyan készíthetném majd el az év végi beszámolónkat, ha a testvérek nem segítenek a közös munka elvégzésében? De természetesen én bízom Bennük, biztosan tudom, hogy a közös feladatokban erősítjük és támogatjuk majd egymást.

 

KiVi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista