2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Megkezdte működését hazánkban az első adventista iskola és óvoda
Megkezdte működését hazánkban az első adventista iskola és óvoda PDF Nyomtatás E-mail

picture_124A Hetednapi Adventista Egyház világszerte sok ezer oktatási intézményt tart fenn, a világ számos helyén az iskolák kapcsán ismerik közösségünket az emberek. Világviszonylatban az adventista nevelési elvek magas színvonala mind egyházi, mind oktatási szakmai körökben elismert. Hazánkban sokszor megfogalmazódott már korábban, hogy mennyire hiányzik, hogy ezen a téren még nem tudtunk tenni semmit, bár felsőoktatási intézményünk van, de a közoktatásban nem veszünk részt. Számos próbálkozás történt az utóbbi időben, hogy ezen változtassunk, végül most nyílt meg a lehetőség arra, hogy Magyarországon is megnyissa kapuit az első adventista általános iskola és óvoda.

picture_194Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2012. szeptember 1-től a Hetednapi Adventista Egyház tartja fenn a Tiborszállási Péchy László Adventista Általános Iskolát, illetve a Tiborszállási „Nyitnikék" Adventista Óvodát. Korábban önkormányzati fenntartású volt az intézmény, így nagy érdeklődéssel vett részt mindenki a szeptember 3-án tartott évnyitón, hiszen ahogyan erről Tiborszállás polgármestere is beszélt, ez egy nagy mérföldkő ezen intézmények életében. A diákokon, az iskola és óvoda dolgozóin kívül sok szülő is, illetve a különböző egyházak helyi képviselői is jelen voltak az évnyitón, ahol Ócsai Tamás, egyházunk elnöke az Ige szavaival nyitotta meg a tanévet. A fehérgyarmati fúvószenekar szolgálata is jelentősen hozzájárult az évnyitó ünnepélyes voltához. Bíró Sándorné, az iskola igazgatója lelkesen számolt be a nyáron, az ADRA által Balatonlellén szervezett táborban szerzett pozitív tapasztalatairól.

Az iskola és óvoda működése is - amellett, hogy megfelel az állami előírásoknak - tartalmazza az egyházunk által képviselt keresztény értékrendet is. A különböző tantárgyi ismeretek megtanításán kívül nagy hangsúly helyeződik arra, hogy a gyermekek megfelelő erkölcsi nevelést is kapjanak, elsajátítsák a testi és lelki egészség alapelveit, és megismerjék a Bibliát. Mindkét intézményben Soós Róbert lelkész dolgozik azon, hogy ne csak nevében, de szellemében is adventista legyen az oktató-nevelő munka e helyeken. Minden héten mindenki részt vesz egy adventista istentiszteleten, a tanárok mindennap egy áhítat után kezdik meg az oktató munkát, az étkezések előtt bevezetésre került a közös imádság, és természetesen az adventista elvek alapján van összeállítva az étrend is. A pedagógusok Bibliai Szabadegyetem keretében ismerik meg a Szentírás könyveinek tartalmát. Mind a gyermekek, mind a szülők körében nagy az érdeklődés, hogy minél többet megtudjanak egyházunkról, így nagy erőfeszítéseket teszünk, hogy minél több módot megragadjunk, hogy kielégíthessük ezeket az igényeket.

 

Tóth Sándor

További képek megtekintetők a galériában.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista