2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Bibliakonferencia a román teológiánkon
Bibliakonferencia a román teológiánkon PDF Nyomtatás E-mail

Az Euro-afrikai Divízió meghívására a Romániai Adventista Teológiai Szemináriumban, Cernicán 2012. szeptember 2-5. között rendezett Missziói és Bibliakonferencián tartott előadást dr. Szigeti Jenő „Relevance of the Adventist Message in Europe" [Az adventi üzenet jelentősége Európában] címmel. A konferencia témája az adventisták egyházról szóló tanításának átfogó teológiai elemzése volt. 13 előadó 18 előadása hangzott el ebben a témában. Az előadók a Generál Konferencia Bibliakutató Intézetének munkatársai, a világszervezet főtitkára, a divízió teológiai főiskoláinak illetékes tanárai és a divízió tisztségviselői voltak.

Az előadások megvizsgálták, hogy mit jelent az Újszövetség tanítása alapján az egyház szentsége, katolicitása - vagyis egyetemessége - ökumenikus kapcsolatai, missziói hivatása, prófétai természete és apostolisága. Nagy hangsúly került az előadásokban a Jelenések könyvének egyházzal kapcsolatos tanításaira és a maradék szerepére a megváltási tervben. Mindezeket a kérdéseket egyházunk európai problémáinak tükrében vizsgáltuk. A jól szervezett, jó lelkületben lefolytatott konferencián sok gyakorlatilag is hasznos tanácsot, tanítást kapott a résztvevő, mintegy 450 lelkipásztor. Az egyes témákat vita követte, melyen a résztvevők kérdéseire válaszoltak az előadók.

Szigeti testvér az előadásán túl - melyet a Generál Konferencia Bibliakutató Intézete publikálásra elkért - a romániai adventista TV-nek egy egyórás, angol nyelvű életmű interjút adott, és két magyar nyelvű interjú is készült vele. Találkozott a magyar anyanyelvű erdélyi munkatársakkal, akikkel teológiai kérdésekről folytatott párbeszédet.

 

-i -ő

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista