2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Újra egy család!
Újra egy család! PDF Nyomtatás E-mail

ant_-_adventista_cserkesz_nagytabor_logo1 Adventista Cserkész Nagytábor - 2012

Egy álom, amely megváltoztatta a világot. Egy ifjú igaz története, amelyben újra és újra megtaláljuk az igazság ösvényét, a jobb életet.  Egy réges-régi história, amely megelevenedett és lett a mi valóságunk is!

A helyszín: Egyiptom, az időpont: Kr. e. 1900 körül. Történetünk mozgalmas eseményei a Budai-hegység középső részén zajlottak, a hegyek között meghúzódó fákkal és ligetekkel teli Julianna-major, közismertebb nevén a Sztrilich Pál Cserkészpark területén. Ez a térség helyi időszámítás szerint 2012. augusztus 13-21-ig térben és időben eddig soha nem látott módon változott meg, és ókori Egyiptomi birodalomként adott otthont az idegen földről érkező, mintegy 80 főt számláló Adventista Cserkész Nagytábor résztvevői számára.

karakterek Egyiptomi vásár, egy gazdára lelt rabszolga, akinek a neve József, végtelen hit a kilátástalanság és kísértések közepette, korabeli varázslók és mágusok, egy ország és a környező népek megmentése - mindezeknek mindannyian részeseivé lettünk.

Ókori történetünk eseményei mellett a cserkésztáborok jellegzetes programjai sem hiányozhattak. Az első nap a tábor felépítésével és szépítésével telt, így hamar otthonossá tettük természetes erdei környezetünket. Sokan nem is tudják, hogy a cserkészek pár nap alatt a természetben, távol a „civilizációtól" egy komplett öko-falut építenek fel, mely komfortossága sokszor felülmúlja a városi luxuskörülményeket.

A tábor gyors felépítése után egymást követték az események. Kerettörténetünkben József viszontagságos, de reményteljes életébe nyertünk bepillantást, amely mellett a közös éneklés, áhítatok, csapatjátékok (VIP - stratégiai játék, foci, méta, számháború), egyiptomi fafaragás, síp- és hieroglifakészítés, továbbá vadregényes portya, József láthatatlan színháza, akadályversenyek, éjszakai bátorságpróbák és vidám tábortüzek nyújtottak feledhetetlen élményeket számunkra.

ant_-_adventista_cserkesz_nagytabor_dsc_0707 Tábori „legek" között szerepel a „vízzel" meggyújtott tábortűz, a közelről megismert és ötletekkel teli egyiptomi orvoslás, a tábori tűzijáték, a Gyűrűk Ura trilógia - meseerdő feldolgozása és nem utolsó sorban a gasztronómiai remekműveket felsorakoztató bőséges és finom tábori élelmezés.

A tábor végére főszereplőinkhez, Józsefhez és testvéreihez hasonlóan mi is egy közösséggé, egy családdá formálódtunk, melyet a közös élmények, tapasztalatok mellett Isten barátsága és vezetése is örökké összetart.

ant_2012 Az események megtörténtét igazoló ókori hieroglifák és egyéb régészeti leletek, továbbá a fennmaradt fénykép dokumentumok kiállítása itt megtekinthető.

Köszönetet mondunk a tábor vezetéséért Rácz Sándor Béla táborparancsnoknak, a lelki programokért és vezetésért Gyetvai Gellértnek, továbbá mindazoknak, akik a rendezvényünk létrejöttét támogatták és segítették. A táborban részt vevő csapatokról és az adventista cserkészekről bővebb információ: www.tabortuz.hu- n található.

 

Czinege Sándor

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista