2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Vége van a nyárnak
Vége van a nyárnak PDF Nyomtatás E-mail

img_0048 Az első félév bibliaköri alkalmait és egyéb rendezvényeinket július 8-án egy bográcsos, baráti összejövetellel zártuk. A nagy kánikula ellenére 28-an voltunk együtt, barátaink is eljöttek, nagyon jól érezték magukat. Délelőtt 10 óra körül gyülekeztünk és délután 6 óra körül zártuk a napot. Már ekkor elhatároztuk, hogy ezt megismételjük.

Augusztus közepén Balatonlellén jött össze egy kb. 30 fős csapat, melyet a Csepeli Gyülekezettel és a szigetszentmiklósi gyülekezetalapításban résztvevőkkel együtt szerveztünk. Mindenki nagyon jól  érezte magát. A fürdés, sétálás, sakkozás, kirándulás és egyéb programok mellett a lelki eledelről is gondoskodtunk. Naponta két áhítatot tartott lelkészünk, Simon István és a meghívott Emilián Niculescu testvér. Vendégeink kipihenve és lelkileg feltöltődve tértek haza.

fe769nyke769p-0003

A rajzpályázat nyertes gyerekei is nagyon jól érezték magukat: hárman az SZBT-n, két fő pedig - miután családi okok miatt oda nem tudtak elmenni - az ADRA táborban. Ez is gyermektábor volt Balatonlellén, és ide az egyik anyuka is elment, saját költségén. Ő egyébként az egyik rajztanár, aki a zsűrizésben évek óta részt vesz. A táborban nagyon aktív volt, segített a rajzversenyt lebonyolítani, és a táborvezetők portréját is megrajzolta egy pólóra. Ezt a pólót az ADRA elküldi a norvég csoport résztvevőinek. Aminek legjobban örültünk, hogy szombaton ez az anyuka a gyermekével együtt részt vett az istentiszteleten.

A nyár sajnos véget ért, de a folyamatosan ápolt barátságaink megmaradtak, elmélyültek és sokkal közvetlenebbé váltak kapcsolataink a táborok és a szabadtéri együttléteink alatt.

Szeptember 16-án  „becsöngettünk", azaz megismételtük a bográcsos összejövetelt. Vendégeinkkel együtt 25-en voltunk a Pesterzsébeti Gyülekezet udvarán. Kellemes idő volt: főztünk és sütöttünk is. A közös krumpli- és zöldségtisztítás, valamint a főzés ideje alatt tartalmas beszélgetésekre is jutott idő a Biblia igazságaival kapcsolatban.

Ez a három program összekovácsolta a gyülekezet tagjait a vendégeinkkel, és egy  egymás örömét, problémáit testvéri módon megosztó, egymásért imádkozó közösség formálódik. A gyermekprogramok újabb „gyümölcse", a rajztanár anyuka, aki már gyülekezetünkben is volt néhányszor.

Szeptember 22-én beindult a filmklub: A Sátán céltáblái c. filmet néztük meg közösen, mely arról szól, hogy a különböző szenvedélyektől (játékfüggés, alkohol...) egyedül Jézus tud megszabadítani.

Október 1-jén indul a Biblia klub, melyen eddigi vendégeink, mint barátaink vesznek részt. Miután olyan helyre jönnek, ahol nagyon jól érzik magukat, lelki feltöltődést, felüdülést tapasztalnak további barátokat hívnak.

Egy barátunk készül keresztségre, és reméljük, hogy hamarosan lesz követője is.

 

Karancsi Ilona

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista