2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Kongresszus határok nélkül
Kongresszus határok nélkül PDF Nyomtatás E-mail

Kimg_0705edves olvasók, nagy örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk önökkel a Kongresszus határok nélkül rendezvény eseményeit, amelyet Beregszász amfiteátrumában tartottak szombaton, szeptember 8-án. Az eseményt már negyedik alakalommal szervezték városunkban.

Vendégek érkeztek Budapestről, Debrecenből, Fehérgyarmatról és Nyíregyházáról, és természetesen Kárpátalja több települése is részt vett az eseményen: Ungvár, Munkács, Beregrákos, Csongor, Nagybereg, Muzsaj, Szölös, Ilosva, Ilonca, Huszt és Visk mind képviselve voltak, sőt még a Lembergi Reménység TV is jelen volt. Az esemény értelmi szerzője Magyar András, Nyírpazonyból, aki húsz éven keresztül dolgozott Kárpátalján a Hetednapi Adventista Egyház magyar ajkú tagjaiért. Az eseményt 2004-ben Visken szervezték meg először, majd öt alkalom után áthelyezték Beregszászba. Így városunk ad otthont ennek a rendezvénynek, amelyet a Hetednapi Adventista Egyház helyi gyülekezete szervezett, amely az Arany János utca 66 alatt működik.

Az esemény középpontjában a közös szabadtéri istentisztelet állt, amelyeket énekekkel, versekkel, zeneszámokkal színesítettek. Az istentisztelet három részből tevődött össze. Az első részt helyi idő szerint 9 órakor kezdték és a házigazdák, Farkas Győző és Horvát Pál szolgáltak. A második és harmadik részben, helyi és magyarországi vendégek szolgáltak, Mihail Mihailovszki Lembergből, Pircsák Illés Munkácsról és Várhelyi Zoltán Debrecenből. Az istentiszteletek fő témája az volt, hogy milyennek kell lenni egy kereszténynek a 21. században. Az egész program alatt a Fehérgyarmati rézfúvós együttes gondoskodott kellemes, Istent dicsőítő zeneszámokról. A gyermekeknek külön foglalkozás volt, ahol énekeket, bibliai történeteket tanulhattak.

A lelki táplálékon kívül ebédidőben miden résztvevő kapott egy túlélőcsomagot, amelyet a helyi gyülekezet tagjai szeretettel készítettek.

Az együtt töltött idő roppant érdekes és tanulságos volt, minden résztvevő lelkileg feltöltődve indult haza abban a reménységben, hogy egy év múlva ismét találkozhatnak a következő Kongresszus határok nélkül rendezvényen.

 

Wolfpapi

Képek: http://www.adventist-beregovo.org/ua/photos/congress2012/

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista