2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Bibliai Szabadegyetem Gyulán
Bibliai Szabadegyetem Gyulán PDF Nyomtatás E-mail

szabadegyetem_gyulan_-_tokics_imreÜnnepélyes keretek között, 2012. szeptember 22-én, szombaton délután először nyitotta meg kapuit a Bibliai Szabadegyetem Gyulán, a az Implom József Általános Iskolában, ahol Zámbó Zoltán lelkész-szervező köszöntötte a megjelenteket és az előadót, dr. Tokics Imre főiskolai tanárt, aki a filozófia, a jog és a zsidó vallástudományok doktori fokozatok birtokosa, a Bibliai Szabadegyetem egyik alapítója. A tudós bevezetőt mondott az Ószövetségről, majd Mózes első könyvét magyarázta. „A Genezis az emberiség, illetve az izraeli ősatyák történeteit eleveníti meg, a világ teremtésétől kezdve az Egyiptomba való letelepedés időszakáig."

szabadegyetem_gyulan_-_hallgatosagA Bibliai Szabadegyetem 1992-ben, immár húsz éve kezdte megműködését Budapesten. Az Oktatáskutató Intézetből indult el ez a program, melyet az ország több nagyvárosában megtartottak már. Először Csongrádon, ezt követően Békéscsabán a Tanítóképző Főiskolán, ezután Szolnokon, Kecskeméten majd később Salgótarjánban és a többi nagyvárosban két évtizede folyamatosan tartják a nagy érdeklődésre számot tartó előadásokat, mely során bemutatják a Szentírás könyveit. A Bibliai Szabadegyetem továbbképzésének célja, hogy a részt vevő pedagógusok és hallgatók alapképzésre épülve tudományos igényességgel kapjanak információt a 66 bibliai könyv irodalomelméleti és irodalomtörténeti vizsgálatához. A képzés négy féléves.

Az érdekes és tartalmas előadás lelkesítette a hallgatóságot, akik a Bibliához kapcsolódó könyvekből szívesen vásároltak.

Gyula városában, a Bibliai Szabadegyetem előadásába nem csupán az Adventista Teológiai Főiskola, hanem a helyi lelkész és a Tiszavidéki Egyházterület néhány lelkésze is bekapcsolódik.

A program szervezését segítette a lelkész családja, a testvéri közösség, akik örömmel fogadták a közel félszáz vendéget. A több mint száz fős terem zsúfolásig megtelt.

Jelenleg Budapesten (VI., Székely Bertalan u. 13. sz., hétfőn 18 órától), Debrecenben (4025 Debrecen, Piac u. 11., szombaton 17 órától), Békéscsabán (Kossuth tér 8., szombaton 18 órától), Gyulán (Béke sugárút 49., szombaton 16 órától), Kecskeméten (Deák F. u. 1., csütörtökön 18 órától) és Nyíregyházán (Szabadság tér 2., kedden 17 órától) folynak a Bibliai Szabadegyetem előadásai.

 

(TINÉ)

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista