2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Csodálatos találkozások Jézussal!
Csodálatos találkozások Jézussal! PDF Nyomtatás E-mail

farmos_-_csodalatos_talalkozasok_jezussal_tabor_-_2012_img_2514Egy egyszerű „ifi tábornak" indult az 2012. augusztus 5. és 12. között szervezett programunk. Közel 7 éve igyekszünk a gyülekezet ifiseinek és barátainak egy nyári tábort szervezni, ahol együtt lehetnek, kikapcsolódhatnak. Mint minden szervezés, először ez is akadályokba ütközött, de a kitartó ima, a szervezésbe fektetett idő és energia meghozta a várt eredményeket...

Az idén a nemesvámosi testvérek fogadták lelkes, kikapcsolódásra vágyódó csapatunkat, így a gyülekezeti épületet egy héten át tölthette be a fiatalos vidámság.

24-en vágtunk neki a csodás utazásnak. Többnyire tinik és 30 alattiak alkották a csapatot, de azért akadt néhány 30 feletti fiatal is. Táborunk önellátó volt. Meghívtunk egy anyukát is, aki betöltötte a főszakács szerepét, mi pedig felváltva segítettünk mindenben. Volt túra és sportfelelős is. Tábori lelkésznek ismét gyülekezetünk lelkészét, Kormos Tivadart kértük fel, aki örömmel elvállalta a lelki eledel feltálalását, sőt még egy reggelire „bucit" is sütött nekünk!

Különlegessé alakult táborunk, hiszen a résztvevők többsége nem tartozik egyházunkhoz. Ez még fokozottabb mértékben növelte lelkesedésünket.

A heti programunk igen változatos volt. Minden napra jutott valamilyen szép kirándulóhely: Tihany, Nagyvázsony, Tapolca, és persze többször felfrissültünk a Balaton hullámai között! Éjszakai kirándulás is volt, túravezetőnk nem kímélt bennünket, de megérte, mert csodálatos helyre kalauzolt el minket. Éjjel pompás panoráma nyílt Veszprémre és Nemesvámosra, reggel pedig gyönyörködhettünk a napfelkeltében.

Szerveztünk csoportos játékokat, sportversenyeket, melyen mindenki nyert, ha mást nem, tapasztalatot!

Reggelenként a fiatalok készültek ötletes áhítatokkal, esténként pedig Tivadar tartott előadásokat - fiatalos lendülettel - a „Csodálatos találkozások Jézussal" című könyvéből. Minden este más-más bibliai személy Jézussal való találkozását ismerhettük meg. Amikor hétvégén összegeztük a hetet, rádöbbentünk arra, hogy a hét minden napján körülöttünk is voltak sokan, akik átéltek valami hasonlót. A búcsú reggelén többen elmondták, ha nem jöttek volna el a táborba, talán nem most élték volna át a Jézussal való találkozást.

Számomra egy felejthetetlen hét volt ez a táborozás! Naponta éreztem, hogy Jézuson kívül még 23 embernek is fontos vagyok, de nemcsak én, hanem mindenki. Sosem tapasztaltam még egy táborban sem ilyen nyugalmat, összetartást és szeretetet! Bízom benne, hogy ez a találkozás Jézussal és egymással maradandó nyomot hagy mindannyiunkban.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a nemesvámosi testvérek szeretetét, gondoskodását, türelmét. Felejthetetlen lesz az ott töltött szombat is, amikor örömmel szolgáltunk Istennek és a testvéreknek. Kívánom, hogy mind ők, mind a kedves olvasó is éljen át csodálatos találkozást Jézussal!

 

Deák Katalin

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista