2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Szívvel-lélekkel a szív világnapján
Szívvel-lélekkel a szív világnapján PDF Nyomtatás E-mail

a_sziv_vilagnapja_veszpremben_042012. szeptember 30-án, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a szív világnapi egészségprogram a Hetednapi Adventista Egyház Veszprémi Gyülekezetének NewStart életmódklubja szervezésében.

A nagyszámú hallgatóságot dr. Strenner Zoltán, a Közjóléti Bizottság elnöke köszöntötte, Iuvenalis római költőt idézve: „Orandum est, ut sit mens sana in corpore sano." (Azért kellene imádkozni, hogy ép testben ép lélek legyen), kihangsúlyozva, hogy az egészségnap valódi célja az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás propagálásán túl mindannyiunk belső, mentális megújulása.

Ezen összetevők összhangjának szükségességét mindhárom előadó: Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök - Védelem a stroke ellen; dr. Dósa Andrea kardiológus - Mozgás - Gyógyszer; és dr. Lakatos László belgyógyász főorvos - Életmód és étrend szerepe a daganatos megbetegedések kialakulásában című előadásaikban ugyanúgy kiemelte, megerősítette.

a_sziv_vilagnapja_veszpremben_02Az előadások szünetében az előtérben szűrővizsgálatok, reformétel-bemutató és -kóstoló, valamint méhészek és őstermelők által felkínált termékek standja várta a látogatókat.

A program sikeres megvalósulását idén is több támogató segítette, úgymint az MTD; a Veszprém Megyei ÁNTSZ; az Egészségtár-bőrdíszmű; az Eszter Gyógynövénybolt; Pásztor Miklós őstermelő; ifj. Kis József méhész; és a Hetednapi Adventista Egyház.

 

T. Sz.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista