2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Soha ne kételkedj – Isten irányít”
„Soha ne kételkedj – Isten irányít” PDF Nyomtatás E-mail

gk_beszamolo_1_-_ted_wilsonA Generál Konferencia Éves Tanácsülésének szombatján Ted Wilson testvér, az egyház világközösségének elnöke délelőtti igehirdetésében a világegyház vezetői és a Hope Chanel nézői előtt két fontos elkötelezettségéről tett bizonyságot Isten Igéje és a Prófétaság Lelke segítségével.

Az első, az egészségügyi misszió és egészségügyi reform még hangsúlyosabb bevonása a nagyvárosi missziós kezdeményezésbe. Az emberek számára hatalmas érték az egészség, melynek hiányától milliók szenvednek, különösen a nagyvárosokban. Számukra az egyház orvosi, egészségügyi szolgálata, valamint az egészségügyi üzenet felemelése valódi reménységet jelenthet. Jézus gyógyító szolgálatából megérthetjük, hogy az egyház missziós szolgálatának milyen fontos részét kell ennek képeznie.

Ugyanakkor arra is felhívta a jelenlévő vezetők figyelmét, hogy az egészségügyi üzenetnek mentesnek kell lennie a fanatizmustól. Ez a terv válasz napjaink kihívásaira, mint a posztmodern gondolkodásra, a 
New Age-re, a miszticizmusra és a keleti vagy pogány filozófiákra.

gk_beszamolo_2_-_ted_wilson_-_nAz igehirdetés második részében az egyház egységének megőrzésére hívta fel a vezetők figyelmét. Miközben hirdetjük a 
hármas angyali üzenetet, rendkívül fontos, hogy az önzetlen egység kifejeződésre jusson az egyházon belül. Jézus tanítványai, akik meglepetéssel, és talán elkeseredettséggel látták, hogy Jézus nem alapítja meg földi királyságát - miután a tömeget megvendégelte -, fel kellett ismerniük, hogy csak az önzetlen, Istentől függő és alázatos szolgálat teheti őket alkalmassá arra, hogy tanítványi küldetésüket betöltsék.

Ma a közös igetanulmányozás, a közös imádságok, a missziós elkötelezettség által megerősített önzetlen lelki egységre van szüksége Isten népének. Saját terveinknél, elképzeléseinknél sokkal erősebb és fontosabb Krisztus terve, mely szerint szeretete, megigazító igazsága, megszentelő ereje tehet egyé bennünket, és így teljesedhet be Krisztus főpapi imádsága (Jn 17).

 

-it-

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista