2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ifjúság és egy újabb évszázad
Ifjúság és egy újabb évszázad PDF Nyomtatás E-mail

a_miskolci_ifjusag_es_egy_ujabb_evszazadA Miskolci Gyülekezet - egy héten át tartó - 100 éves évfordulójának folytatásaként szeptember 22-én a helyiek a következő 100 évet egy regionális ifjúsági találkozóval indították. Erre az alkalomra nemcsak a régióból, hanem távolabbról is érkeztek vendégek a programra.

Délelőtt a kiscsoportos szombatiskola-tanulmányozás után Hoffer Zoltán igeszolgálatát hallhattuk, melyből választ kaphattunk arra, miért is születtünk erre a világra, és fiatalként milyen fontos teendőink, feladataink vannak. Az alapige (1Tim 4:12) és az értékes prédikáció sok bátorítást adott, úgy hiszem minden ott lévőnek egyaránt. A délelőtti órát vers- és zeneszolgálatok is színesítették.

Közös ebéd után a délutáni óra a misszió jegyében telt el. Naplementéig a fiataloknak alkalmuk volt egy kreatív, közösségépítő „kerekasztal-beszélgetésben" részt venni, ahol a képzeletbeli labdát egymásnak dobva különböző kérdéseket tehettek fel, és ezáltal ismerhették meg jobban egymást. Ezt a szombat befejezése zárta le, amit követett a vacsora, a pingpongverseny és sok-sok nevetés, beszélgetés. Az idősebb fiataloknak is lehetőségük volt egy tanulságos és egyben megható keresztény filmet megnézni.

Ezzel a szombati nap lezárult, de a hétvége még nem, mert a miskolciak vasárnapra is tartogattak programot. Kora őszies, de kellemes időben egy kiadós túrán vehettek részt a gyalogolni és hegyet mászni szeretők a Bükkben. A túra elején, a helyi kisvasúton egy nosztalgikus vonatozásra is nyílt alkalom, a gyalogtúra közben pedig csodaszép tájakat fedezhettünk fel. A bátrabbaknak még csónakázhattak is a festői szépségű Hámori-tavon.

Lelkileg feltöltődve és rengeteg élménnyel gazdagodva vettünk búcsút egymástól és indultunk hazafelé kora délután. A program sikerére való tekintettel már a következő ifjúsági hétvége időpontját is kitűztük, ami várhatóan 2013 januárjában lesz.

 

N. B.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista