2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ifinap Szolnokon és segélykoncert Bucsán
Ifinap Szolnokon és segélykoncert Bucsán PDF Nyomtatás E-mail

ifjusagi_nap_szolnokon_es_segelykoncert_bucsan_201209180107362012. szeptember 15-én  a Szolnoki Gyülekezetben regionális ifjúsági napot tartottunk. Az imaház hamar megtelt testvérekkel, vendégekkel, Kecskemétről is érkeztek fiatalok. A délelőtti igehirdetésben André Krisztina kifejtette, hogyha egymást szeretni fogjuk, akkor erről fogják embertársaink felismerni, hogy mi Jézus tanítványai vagyunk. Ez a világosan bemutatott kereszténység. Előtte azonban a 8in1 Singers együttes két énekel vitt közelebb bennünket Isten szavának megértéséhez. Nem felejthetjük el szolnoki testvéreink vendégszeretetét sem, amely igen  finom és bőséges volt.

Ezt követően, az ízletes ebéd után, elindultunk Bucsára, ahol a Közösségi Házban segélykoncertet szerveztünk a Balogh László Alapítvány javára, a már említett zenei csapatunk (az 8in1 Singers) tolmácsolásában. Az alapítvány helyi kezdeményezésű, és tehetséges általános iskolai felső tagozatos és középiskolás tanulókat támogat, akik árvák vagy félárvák, és anyagi körülményeik akadályoznák képességeik kibontakoztatását.

ifjusagi_nap_szolnokon_es_segelykoncert_bucsan_20120918011451A hangversenyen telt ház volt, körülbelül kilencven ember hallgatta az énekeket. Az elhangzott énekek a lélek szárnyán megértették velünk a szeretet és hit lényegét, valamint azt, hogy egyszer vége lesz minden fájdalomnak, szenvedésnek. Simon Csaba lelkész testvérünk igei gondolatai pedig arra tanítottak bennünket, hogy Jézus számára minden gyermek egyformán fontos, azt az egyet is elmegy megkeresni, amely elveszni látszik a kilencvenkilenc mellett a mi szemeink előtt.

A koncert végén, a gyűjtés eredményeként 52 360 Ft-ot adhattunk át az alapítvány kuratóriumi elnökének, Balogh Istvánnénak, aki munkatársai nevében háláját fejezte ki egyházunknak, és a helyi gyülekezetnek a támogatásért. A hangverseny elmúltával vendégeink elismerő szavai arra bátorítanak bennünket, hogy végezzük továbbra is azt a munkát, amelyre elhívott bennünket a mi Megváltónk!

Ezek után a helyi gyülekezetben közös vacsorával, énekléssel fejeztük be a szombatot.  Istent illeti hála ezért a napért!

A koncert megszervezésében nyújtott segítségért és a lebonyolítás anyagi támogatásáért külön köszönetet mondunk az ADRA vezetőjének és munkatársainak!

 

Zagyva László

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista