2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow White Konferencia Budapesten
White Konferencia Budapesten PDF Nyomtatás E-mail

white_konferencia_budapesten_25A Magyar Unió White Szolgálatának meghívására hazánkba érkezett a White Intézet két vezetője, James Nix igazgató és dr. Cindy Tutsch, az egyik igazgatóhelyettes. Tőlük hallhattunk gazdag tartalommal bíró üzeneteket Ellen Gould White életéről, szolgálatáról. Magyarországon az utóbbi években nem tartottunk Ellen White szolgálatával kapcsolatos, ilyen nagyszabású rendezvényt. A várakozásnak megfelelően a program nagyon értékes volt, hiszen az Ellen G. White hagyatékát rendező, azt gondozó intézet vezetői különös hitelességgel közvetítették az üzenetet.

A konferenciára 2012. november 9-11-ig került sor. Pénteken főleg a lelkészekhez szóltak az előadók a Budapest-Újbudai Gyülekezetben, de az ország gyülekezeteiből érkező több érdeklődő már ezen az alkalmon is részt vett a lelkészek mellett. Szombaton és vasárnap pedig a Budapest-Terézvárosi Gyülekezet adott otthont a programnak. Jó volt látni a megtelt sorokat, az érdeklődő arcokat, ami szintén mutatja, hogy az egyes emberek és közösségünk egésze életében is milyen fontos szerepet tölt be Ellen White maradandó tanácsaival, írásaival! Sokkal többen jöttek végül el, mint ahányan előre jelezték.

white_konferencia_budapesten_09A Hetednapi Adventista Egyház mint maradék egyház legfőbb jellegzetessége a prófétaság ajándékának értékelése. Ezt az ajándékot Ellen White szolgálatában felismerhetjük, amint az Úr követeként Isten igazságát, a hívő életre vonatkozó tanácsokat és nem utolsó sorban a végidőre szóló üzeneteket teszi számunkra érthetőbbé. Nagyon hasznos volt tehát betekinteni az életébe, szolgálatába. Megható volt elképzelni a fiatal, tizenhét éves Ellent, aki gyengesége ellenére megnyitja szívét Isten előtt és fogadja, majd közli is a látomásokat, amelyeket Istentől kap. Láthattuk őt családja körében is - férjével, gyermekeivel - és az emberekért végzett szolgálatában. Csodálatos az a képesség, melyet Isten azért adott neki, hogy visszahívjon minket Krisztushoz. Ihletett könyvei olvasására bátorítottak az előadók.

Szombaton az első előadás a szombatiskola témájához illeszkedett: „Győzelem a gonosz erők felett", ami az újjászületésre, az engedelmességre és a szolgálatra hívta fel figyelmünket. Váljanak gyülekezeteink munkálkodó gyülekezetekké, kérjük a Szentlélek kiárasztását szívből, akkor tapasztaljuk az áldást és együttesen mondhatjuk:  „Íme, a mi Istenünk, akit mi vártunk!"

white_konferencia_budapesten_37A későbbiekben nyomon követhettük az adventista egyház létrejöttét, ahogyan Ellen és James White megismerte a szombat igazságát, a szentély tanát. Mindennek hátterében komoly bibliatanulmányozás és ima állt, így tudott megnyilvánulni a Szentlélek vezetése. Megszervezték az első gyülekezetet, egyházterületet, majd a kiadóhivatalt is. Isten vezetése által a figyelem középpontjába került az egészségről való helyes gondolkodás - mint kötelesség ‒, hogy ezáltal is Isten dicsőségére élhessünk. Úttörőink bibliaalapú nevelési elvekkel működő iskolákat hoztak létre, szintén Isten tanácsait követve.

Az 1870-es évektől elindult a külmisszió, az adventi üzenet eljutott Európába John Andrews szolgálata által. Ausztráliába Ellen White is elment. Hallhattunk a White Intézet kialakulásáról, munkájáról. Értékes információkat kaptunk az utolsó napok eseményeivel kapcsolatban, ill. a nők szerepéről, szolgálatáról is sok hasznos gondolat elhangzott. Végül Andrews élettörténetéről hallhattunk, mint az Isten szolgálatára való személyes odaszentelődés, teljes elkötelezettség gyönyörű, megható példájáról. Az előadások anyagai elérhetők lesznek majd az egyház honlapján.

Köszönetet mondunk a szervezés, tolmácsolás munkáját végző Zarka házaspárnak, a konferenciának otthont adó két gyülekezetnek, a technikát biztosító munkatársaknak és a szervezésben és lebonyolításban részt vállaló testvéreknek! Köszönjük a vendégszeretetet, a finom ételek elkészítését és az együttműködést, hogy minden olyan zökkenőmentesen történhetett!

 

Rácz Józsefné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista