2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!”
„Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!” PDF Nyomtatás E-mail

ot_keresztseg_oroshazanAz Orosházi Gyülekezet felemelő esemény részese lehetett ez év októberének utolsó szombatján. Öt fiatal határozta el, hogy ezután Jézus útján fog járni. Akik az Úrral szövetséget kötöttek: Rajki Dávid, Balogh Rebeka, Rajki Lea, Rajki Anna és Farkas Anna.

A prédikációt Szabó Lászlótól, a németországi Friedensaui Teológiai Egyetem tanárától hallhattuk. Üzenetét János evangéliuma 17. részének 3. verse köré építette: „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.” A prédikátor hangsúlyozta, hogy az örök élet jelentése valójában az igazi élet. A keresztelendők az Igazinak mondtak igent, akire való rátalálásuk most már erőssé teszi őket. Ezután Szabó László rendhagyó módon megszakította prédikációját és a keresztelendőkhöz fordult. Feltette a kérdést, miért vállalkoztak e nagy jelentőségű lépésre.

A válaszok igen tanulságosak voltak: Rajki Dávid fiatalon megtapasztalta, hogy az Úr számára mindenkor és mindenben segítséget nyújtott. Balogh Rebeka arról szólt, hogy bármilyen nehézség érte, az Úr mindig vele volt. Mindezt Rajki Lea is megerősítette: az Úrra bármilyen helyzetben számíthatunk. Rajki Anna sajnálatát fejezte ki azok iránt, akik nem ismerik Istent, és tudatosította bennünk, gyülekezeti tagokban is, hogy hatalmas kiváltság számunkra, hogy van reménységünk. Végül Farkas Anna köszönetet mondott az Úr jóságáért, végtelen kegyelméért és hálát adott, hogy az Úr elé állhatott keresztelendő társaival együtt.

Majd Csalami László lelkész vezetésével a vallástétel következett. Az öt fiatal bizonyságát adta őszinte hitének és döntését megvallotta a gyülekezeti tagok előtt. A bemerítkezés során útravalóként a Jézussal való járás megkezdéséhez áldásos igehelyek hangzottak fel számukra.

Ezt követően Csalami László szólt a most már megkeresztelt testvéreinkhez. Hangsúlyozta, hogy Istennek terve van mindenkivel, és kérte őket, induljanak el az isteni úton, hogy megtapasztalhassák Isten áldásait. Felhívta figyelmüket arra, hogy ezek után már új értékrend szerint kell élniük; Teremtőnk megváltotta őket, és ez a Teremtő majd újjá is teremti őket. A Lélek fog segítséget nyújtani számukra ahhoz, hogy bejárhassák azt az utat, melynek végkifejletéről a Korinthusbeliekhez írott második levél 3. fejezete 18. versében olvashatunk: „Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Lelkétől.”

 

Schiller Alíz

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista