2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow KID, Mosoly és a gyermekek
KID, Mosoly és a gyermekek PDF Nyomtatás E-mail

gymcs_-_mosoly_fedlap_440Október 14-én összegyűlt a Gyermekszolgálatok Osztályának Bizottsága, kiegészülve a Családi Osztály két tagjával. Szeretnénk a szülőkkel, gyülekezeteinkkel és a kedves gyermektanítókkal megosztani, miről volt szó.

2013 nyarán, július 27. és 28. között Clair Sanchez-Shutte, a TED Gyermekosztályának titkára Magyarországon lesz. Szeretnénk újraindítani a KID programot, amelyről már sokan hallottak, és amely már működött is két gyülekezetben. A Családi Osztály felvállalta, hogy vezeti és egy-egy gyülekezeti körzetben bemutatja ezt a nagyon-nagyon értékes és a korunk kihívásai között fontos lehetőséget gyermekeink megtartására, hitbeli nevelésére.

A nyári képzés vidéken lesz, szép környezetben (erről még időben megjelenik a tájékoztatás). Törekszünk arra, hogy ne legyen túl költséges, de a résztvevőknek a szállást-ellátást maguknak kell fizetniük.

Ezen a szombaton kerül sor arra, hogy egy Gyermekkonferencia keretén belül, az egyes gyermekiskolák bemutathassák tudásukat A nagy küzdelem című könyv alapján történt felkészülésükből: drámajáték, vers, próza, ének - és bármilyen jó ötletet találtatok a történelmi múlt vagy az előttünk álló nagy reménység jelenetei közt.

gymcs_-_mosoly_fedlap_441Szükséges volt megtárgyalnunk a Mosoly gyermekújság helyzetét is. Sajnos, a 2011. év végén kialakult helyzet miatt valószínűleg bizonytalanságban lehettek a megrendelők. Az újság azonban 2012-ben is megjelent (tavasz-nyár: összevont szám, kijött időben az őszi szám is; hamarosan megjelenik a téli számunk). Kérünk minden szülőt és gyermektanítót, és kérünk minden gyülekezeti tagot, aki felelősséget érez a misszióban nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek iránt is, hogy keressük fel kis barátainkat, és ajándékozzunk nekik egy-egy „Mosolyt" - egypár kedves szó és mosoly kíséretével -, mert a lapot úgy állítjuk össze, hogy missziót töltsön be a saját gyermekeink és a gyülekezethez nem tartozó gyermekek körében is. Ez a törekvése mindig nyomon követhető a Mosoly gyermekújságnak, korábbi szerkesztőik: Gyürüs Istvánné Pannika és Gyetvainé Gerlai Kriszti idejében is. A célunk azóta sem változott. Nincsenek benne soha „belterjes" írások, amelyek csakis a mi vallásunkról szólnak, hanem olyan történetek - bibliai és mindennapi -, versek, rejtvények, játékok, színezők, rajzok, ételreceptek, amelyek erkölcsre, tisztességre, reményre, egészséges életmódra, értelmes életre buzdítják a gyerekeket.

gymcs_-_mosoly_fedlap_530Azt is el kell mondjuk, hogy ha a megrendelések száma 2013-ban is ilyen csekély marad, a lapot tovább fenntartani nem lehet, így ennek az újságnak - amelyik egyrészt egyedülálló volt a magyar vallásos életben, másrészt közel két évtizedig működött -  a sorsa megpecsételődik. Anyagi eszközök híján nem tudjuk tovább megjelentetni.

A jövő esztendőben is sok program, Szünidei Napközis Táborok, Szünidei Bibliatábor (2013. július 9-15.), Tinitáborok és egyéb rendezvények várják a gyermekeket.

Isten áldását kérjük minden kedves Szülőre, Gyermektanítóra és minden kedves gyülekezeti testvérre, aki szereti, óvja a kicsinyeket.

pdf Mosoly megrendelő lap (68.63 Kb)

 

E. Kökényes Zsuzsa, Bodnárné Zsóka, Szőllősyné Ani
(a
Gyermekszolgálatok Osztályának Bizottsága),
valamint
Mihalec Dóri és Gábor a Családi Osztálytól

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista