2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Csomagnyi segítség a rászorulóknak
Csomagnyi segítség a rászorulóknak PDF Nyomtatás E-mail

2012. november 6. 19:24

SALGÓTARJÁN

adra_-_segelyezes_starjanban_-_netes_cikk_002 A salgótarjáni Hetednapi Adventista Egyház közösségének tagjai és az ADRA Adventista Segély és Fejlesztési Alapítvány önkéntesei a salgótarjáni Idegér lakótelepre látogattak, ahol hazai és külföldi adományoknak köszönhetően 30 rászoruló családnak osztottak ki alapvető élelmiszerekből összeállított csomagot.

A salgótarjáni Hetednapi Adventista Egyház immár több mint egy évtizede segíti az elesett és rászoruló embereket. A kiterjedt kapcsolataiknak köszönhetően nemcsak magyarországi, hanem külföldi adományozók is segítenek a szegény családoknak abban, hogy ezekben a szűkös időkben is ruhaneműkhöz és alapvető élelmiszerekhez juthassanak.

adra_-_segelyezes_starjanban_-_netes_cikk_001 Kotroczó Emil presbiter, a salgótarjáni szervezet képviselője elmondta, hogy az élelmiszerosztás alkalmával az ADRA Adventista Segély és Fejlesztési Alapítvány budapesti tagjai, valamint a fő adományozó norvég szervezet két munkatársa is elkísérte őket. A két norvég hölgy így saját szemével láthatta, hogyan dolgoznak a helyi adventista egyházközösség tagjai, valamint azt is, hogy milyen körülmények között élnek a rászoruló családok.

- Azoknak próbálunk segíteni, akik a legnehezebb helyzetben vannak - mondta Kotroczó Emil. Majd hozzátette: nehéz adományokat gyűjteni, ugyanis a gazdasági válság hatásai az adományozók számát, s a karitatív célokra szánt összegeket is erősen visszavetették.

- Igyekszünk egész évben a rászorulókon segíteni. Főleg Norvégiából, Ausztriából és Angliából kapunk támogatást. Most tartós élelmiszerből összeállított csomagokat osztunk, de ruhaneműt és gyermekjátékokat is adományozunk. Sőt, minden nyáron 10-20 szegény sorsú gyermeket viszünk le Balatonlellére, olyanokat, akik talán enélkül az ingyenes üdülési lehetőség kívül soha nem juthatnának el nyaralni - mondta Kotroczó Emil.

Az adományok - amelyek 30 család gondjait tudják enyhíteni - pedig szemmel láthatóan a legjobb helyre kerültek. A helyi közösség legközelebb december első hetére szervez nagyobb akciót, amelynek alkalmával remélik, hogy még több rászorulónak nyújthatnak újabb segítséget.

Forrás:  http://www.nport.hu/hirek/helyi-hirek/csomagnyi-segitseg-a-raszoruloknak-469621

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista