2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Az idős ember imája
Az idős ember imája PDF Nyomtatás E-mail

Idősek napja Gyömrőn

idosek_napja_gyomronGyömrőn minden korosztály képviselteti magát a gyülekezetben; közöttük nagyobb létszámban vannak a huszonévesek és a hatvanon túliak. A huszonévesek időnként tartanak ifjúsági istentiszteleteket, kreatív és rendhagyó módon. Gyakran szolgálnak énekekkel. Az idős korosztály adja a szolgálatok gerincét, évente egyszer azonban szinte minden idősebb testvér szolgál valamivel.

Idén november 17-én tartottuk meg az idősek napját. Erre az alkalomra sok idősebb testvérünk készült énekkel, verssel vagy bibliaszöveggel. Egymás után hangzottak el a lélekemelő szolgálatok. Ilyenkor mindig felfedezzük, hogy milyen szépen szolgálnak ők is. Külön élmény olyan testvéreket hallani, akik ritkán szolgálnak énekkel vagy prózával. Egyik testvérünk több évtizedes ittléte óta először énekelt szólót - megállapítottuk: jó hangja van! Nem „tehetségtelenek" ezek a testvérek! A fiatalok bekapcsolódása pedig nem teszi szükségtelenné az idősebbek szolgálatát. Az ő szolgálatukat igazolja, hogy sokéves keresztény életük és tapasztalataik által érett a tolmácsolt üzenet. Áldást és felüdülést jelentett az idősebbek szolgálata - innen is köszönöm szépen nekik! Becsüljük meg őket, és tanuljunk tőlük, amíg van rá lehetőségünk!

A különleges szolgálatcsokor után dr. Szilvási András igeszolgálata következett. Alapigéje a 71. zsoltár volt, ami az idős ember imája. A zsoltáríró Istennél keres menedéket, tőle várja a szabadítást, mert ahogyan végigtekint az életén, azt látja, hogy mindig Ő volt az, aki tanította, segítette és vigasztalta. Lelkészünk feltette a kérdést: tekinthetünk-e az idős korra - nem mint egy büntetésre, hanem - mint lehetőségre? Az idős kor ötféle jellemzőjét, többnyire feladatát sorolta fel az Ige alapján: 1. ajándék - az idős kor megérése; 2. teher - a leépülés jeleit hordozni; 3. szolgálat - a tapasztalatok átadása; 4. készülődés - a hazatérésre, a feltámadásra, az Istennel való találkozásra; 5. kegyelmi idő - kibékülni a haragosokkal, rendbe hozni a dolgokat.

Az idő az a dolog, amit nem lehet pótolni, visszaszerezni, ha elmúlt, ezért használjuk ki jól: szolgáljunk, rendezzük el a dolgainkat, és mindig legyünk készen az Úrral való találkozásra!

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista