2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Albertirsán a felhők fölött ragyogott a nap!
Albertirsán a felhők fölött ragyogott a nap! PDF Nyomtatás E-mail

albertirsan_a_felhok_folott_20013A Jelenések könyvének mondanivalóiról készült egy előadás-sorozattal lelkészünk, Bodnár János, melyet településünk érdeklődő lakói részére szándékozott bemutatni. Az „És lőn nagy szózat a mennyben" című könyv témáját dolgozta fel néhány lelkésztársával együtt, és ebből láthattunk, hallhattunk részeket estéről estére, 2012. október 30-tól november 30-ig, 11 alkalommal.

A meghívást személyesen, plakátokon, illetve a gyülekezet honlapján keresztül végeztük. Imádkoztunk, hogy legyenek érdeklődők, és Isten tudjon munkálkodni. Néhány alkalommal volt vendég, és volt, aki jegyzetelt is.

albertirsan_a_felhok_folott_20017A hallottak a szívünkhöz szóltak. Megérthettük, hogy bár vannak megélhetési nehézségek, házassági problémák, családi gondok, betegség, de a felhők fölött mindig ragyog a nap. Isten is mindig ott van, nyugodtan fordulhatunk hozzá.

Születésünktől fogva bennünk van a felfedezés vágya, mindent azonnal meg akarunk ismerni, érteni. Viszont mindent nem tudunk megérteni azonnal. A Jelenések könyve egy új világot nyit meg előttünk - „Legszebb élményünk, amikor felfedezünk egy titkot" (Albert Einstein).

Az Úr lépésről lépésre vezet minket - ha engedjük magunkat vezetni. Mindenkinek el kell döntenie, hogy igazodik-e az igazsághoz, vagy megmarad a saját álláspontja mellett. Isten gyengéden szólít meg bennünket, és hogy ne rettenjünk meg, levélben szólít meg bennünket. Levele nemcsak a kiváltságosokhoz szól, hanem mindenkihez.

albertirsan_a_felhok_folott_20009 A Jelenések könyvét titokzatos könyvnek tartják, nem is prédikálnak róla. Pedig ez Jézus kinyilatkoztatása. Isten nem félelmet akar kelteni, hanem biztatni. A sötétségen keresztül a mennyei fény ragyog azokra, akik Jézust szeretik. Mindannyiunknak döntenünk kell, hogy ki mellé állunk. Aki nem dönt Krisztus mellett, az az ellenség táborában marad. A kippur végidei üzenete: Jézus halála és feltámadása óta hangzik az igazság üzenete, Isten szeretete, irgalma, kegyelme, az üdvösség lehetősége.

Vendégeinket ajándék könyvekkel, köztük a témát adó könyvvel, valamint füzetekkel, képeslapokkal, könyvjelzőkkel kínáltuk.

Kérjük Istent, hogy tanácsoljon bennünket, hogyan tudnánk hatékonyabban végezni szolgálatunkat együtt, egységben.

 

K. Lné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista