2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Van remény a nap 24 órájában!
Van remény a nap 24 órájában! PDF Nyomtatás E-mail

van_remeny_a_nap_24_orajaban_dsc_0190Egy nap, azaz 24 óra, ami 1440 perc vagy 86 400 másodperc Isten jelenlétében! A H. N. Adventista Egyház Zuglói Gyülekezete egy 24 órás istentisztelettel kapcsolódott be a Dunamelléki Egyházterület programjába, melynek címe: „Van remény!" A célunk az volt, hogy minden reményvesztett, kiábrándult emberhez eljusson az üzenet, hogy van remény mindenki számára, mert van Valaki, akiben bízhatunk, aki kezében tart minden eseményt, és aki hamarosan visszajön értünk! 

Azok, akik velünk együtt bekapcsolódtak a programba, hallhattak és láthattak jó néhány érdekes és reményteljes előadást neves teológiai tanároktól, egyházunk vezetőitől és laikus, de annál lelkesebb fiataloktól, akik a maguk kreativitásával és saját tapasztalataikkal tették még értékesebbé ezeket az alkalmakat.

van_remeny_a_nap_24_orajaban_dsc_0952A programot éjjel-nappal színesítette a sok-sok ének, zene, dicsőítés, koncert, kreatív jelenetek, rövid színdarabok, videóbejátszások, beszélgetések, interaktív programok, melyekben a közönség is aktívan részt vett. 

24 órán keresztül bárki ellátogathatott a rendezvény helyszínére, vagy végig követhetett bennünket az internet segítségével a www.24h.onlineistentisztelet.hu című oldalon.

Nem kis fába vágtuk a fejszénket, amikor elhatároztuk, hogy megszervezzük a 24 órás istentiszteletet. De kitartottunk mellette, és mondhatom cseppet sem bántuk meg! A Zuglói Gyülekezet egy kicsi gyülekezet, de tele van aktív, és sok értékes lelki ajándékkal megáldott fiatallal. Azt hiszem, e rendezvény által kapott tapasztalat számunkra is egyedülálló, és marandó élményt nyújtó volt. Tudjuk, mit jelent egy célért küzdeni, amikor az oda vezető úton akadályok gördülnek elénk. Tudjuk, mit jelent együtt dolgozni, és eggyé kovácsolódni a munkában. Tudjuk, mit jelent egy bátorító szót vagy ölelést adni vagy kapni, amikor már érezzük az erőnk végét. Tudjuk, mit jelent egy mosoly, egy biztatás, hogy folytasd, amikor elcsüggednél. És tudjuk, mit jelent Istenre bízni mindent, amikor tisztában vagyunk a korlátainkkal. Hisszük, hogy Isten velünk volt és megáldott bennünket, s rajtunk keresztül mindazokat, akik velünk tartottak akár személyesen, akár online.

Befejezésül csak egy dolgot hadd említsek meg. Volt egy vendég, aki majdnem 20 órát töltött el velünk folyamatosan. Az ő kitartása számomra azt mutatja, hogy égető szüksége van az embereknek a remény üzenetére. Ő szinte itta magába azt a sok-sok információt, amit ott kapott, s a végén azt mondta nekünk, hogy most megy és elmondja a barátainak! Ez az, amit nekünk is tennünk kell ezután is! Adjuk tovább a hírt, hogy „VAN REMÉNY!" a nap 24 órájában, minden egyes nap 24 órájában, míg beteljesül a reményünk, és Jézus visszajön.

 

G - HB

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista