2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Cselekedjünk együtt Isten országáért!
Cselekedjünk együtt Isten országáért! PDF Nyomtatás E-mail

tet_-_kepviselogyules_dsc04888(Máté 24:14)

A Tiszavidéki Egyházterület 2012. november 18-án tartotta éves beszámoló küldöttértekezletét az egyházterület központjában, Debrecenben, amelynek keretén belül az elnökség három tagja ismertette az egyházterület 2011-es tevékenységét. Néhány gondolatban említést tettek a 2012-ben eddig elvégzett munkáról, ezen kívül bemutatták a 2013-as terveket is.

„Isten műve a földön mindaddig nem fejeződhet be, amíg férfiak és nők - az egyház tagjai - nem látnak munkához, és nem egyesítik törekvésüket a prédikátorok és az egyház tisztviselőinek törekvésével" (Ellen White: GW, 351-352. o.).

Fő célkitűzéseink voltak:

1. Az alapok megerősítése - Istennel való közösségünk reformja
2. Összefogás - egymással való közösségünk reformja
3. Növekedés - képzés, gyakorlati felkészítés a szolgálatra, növekedés biztosítása
4. Misszió - Isten országának bemutatása a társadalomban

Hálaadás: Filippi 1:3-8. - Hálásak vagyunk Istennek a közösség ajándékáért, a kegyelemért, a reménységért, gyülekezeteinkért, az Istentől kapott küldetésünkért, az anyagi áldásokért, hogy a pénzügyi válság ellenére sem csökkentek testvéreink adományai; hálásak vagyunk gyülekezeti épületeinkért: a meglévőkért, az újonnan vásároltakért és a felújítottakért; hálásak vagyunk gyermekeinkért, fiataljainkért, hűséges és áldozatkész felnőtt és idős testvéreinkért; hálásak vagyunk gyülekezeteink presbitereiért, vezetőiért és szolgálattevőikért; hálásak vagyunk lelkészeink áldozatos szolgálatáért; hálásak vagyunk újonnan megkeresztelkedett és hozzánk csatlakozott testvéreinkért, az elvégzett munkáért.

Munkánk fő ágai:

  • Missziós és evangelizációs munkák koordinálása - támogatása
  • Lelkészi munka biztosítása
  • Az igehirdetői szolgálat biztosítása
  • Egyházterületi hitmélyítők szervezése
  • Képzések biztosítása
  • Az egyházterület pénzügyeinek kezelése
  • Az egyházi ingatlanokra való odafigyelés

Megújulás a szolgálatra - 
Találd meg benne!

2011-ben kiemelt hangsúlyt kapott a megújulás és a szolgálat. Ennek keretén belül megújulási láncot indítottunk el az egyházterület 53 gyülekezetében. Minden gyülekezet egy egyhetes megújulási és missziós tervet készített, amelynek keretében gyülekezeti megújulási (imahét, imaórák, közösségi órák, bibliatanulmányozás) és  missziós programokat szerveztek (Biblia-hét bibliai vándorkiállítással, a főiskola és a Magyar Bibliatársulat által készített panelek felhasználásával, illetve a nagy vándor Biblia és egyéb Bibliák és Bibliával kapcsolatos könyvek kiállításával) iskolákban, művelődési házakban, valamint evangelizációk és Bibliáról szóló előadások tartásával. Ez a programsorozat egy éven belül végigvonult az egyházterület minden gyülekezetén.

Missziós és evangelizációs munkák koordinálása, támogatása

Tizedbevételünk 10%-át a gyülekezetek missziós és evangelizációs szolgálatának támogatására különítjük el. Támogatjuk a külföldi evangelizátorok és a hazai lelkészek által végzett nyilvános evangelizációkat, az egészségügyi missziót, kiscsoportos szolgálatokat és minden olyan tevékenységet, amely hozzásegít missziós küldetésünk teljesítéséhez.

Lelkészi szolgálat egyházterületünkön

Lelkészeink 2011-ben is részt vettek a 2 (CEU) kreditnek megfelelő kötelező továbbképzésen. Három különböző témából választhattak:

1)  Keresztény Egészségtudományi Napok, Pécs
2)  Előadások a posztmodern kereszténységről, Lelkészértekezlet Balatonlellén
3)  Előadások a megújulásról, Pécel

Évente lelkészkiértékelést készítünk, amit a lelkészlátogatások alkalmával a lelkésszel megbeszélünk.

Az igehirdetői szolgálat biztosítása

Az egyházterületen 63 igehirdetői megbízólevéllel rendelkező testvér szolgál, és több mint 100 igehirdetői pályázatot fogadtunk el annak érdekében, hogy az igehirdetés biztosított legyen az olyan gyülekezetekben, ahol a lelkész ritkábban tud szolgálni, és ahol a gyülekezetek nem tudják saját igehirdetőkkel megoldani ezt a feladatot. Az egyházterület 800 000 forintot különített el költségvetésében erre a célra.

Egyházterületi hitmélyítők - 
Szombatkonferenciák

Az unió által szervezett Hitéleti Konferenciák mellett, egyházterületi Szombatkonferenciákat szerveztünk Békéscsabán, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon és Nyíregyházán „Találd meg benne!" címmel. A testvérek visszajelzései alapján jó volt ez a kezdeményezés és aktuális a téma. 

Gyülekezetekkel tartott kommunikáció

Az elnökség tagjai rendszeresen látogatják az egyházterület gyülekezeteit (nagyobbakat évente, kisebbeket háromévente), ahol fórumot tartunk és meghallgatjuk a gyülekezeti tagok kérdéseit és észrevételeit, valamit a gyülekezeti bizottságokat is összehívjuk.

Ezenkívül működik az egyházterületi levelezőlista a TETinfo, amelyen keresztül információkat juttatunk el a gyülekezeteknek, biztosítva az oda-vissza kommunikációt is. Évente egyszer pedig az egyházterület küldöttgyűlésen számol be az éves munkájáról, és visszajelzéseket hallgat meg munkájával kapcsolatban.

Képzések biztosítása

Az egyházterület két helyszínén folyik hároméves Gyülekezeti Munkatársképzés az Adventista Teológiai Főiskola és az egyházterület szervezésében. Ezenkívül szombatiskolai napokat és sáfársági szombatokat szerveztünk a terület több gyülekezetében.

Összegzés - Gyülekezeteinkben és testvéreinkben ott van a Krisztus iránti szeretet és az Ő műve iránti buzgalom. Ameddig ez él és jelen van, reménységünk lehet a lelki és számbeli növekedésre és arra, hogy Isten népe teljesíteni fogja rábízott küldetését.

 

Megújulás és a keresztényi élet - a TET 2013-as stratégiai terve

A Tiszavidéki Egyházterület a Dunamelléki Egyházterület és a Magyar Unió összefogott a Generál Konferencia és a Transzeurópai Divízió által tervezett Nagy reménység projekt megvalósításában, ezért a Tiszavidéki Egyházterület adoptálta a Magyar Unió 2013-as missziótervét.

Stratégiánkat a Generál Konferencia hármas jelszava alapján építjük föl:

1. Emeld fel a kezed! - Mivel teljesen Istentől függünk, éppen ezért fel kell emelnünk a kezünket Istenhez erőért, felhatalmazásért és közösségért.

Fő célkitűzésünk bátorítani és ösztönözni a vezetőséget, a lelkészkart és a gyülekezetek tagságát, hogy a Szentírást az őt megillető helyre tegyék életükben, amely által töretlen kapcsolatot tarthatnak fenn Istennel. Az Igét nem csupán ismeret céljából olvassuk, hanem azért, hogy Isten hatalma átformálja életünket, hogy az Ige megtestesüljön bennünk és olvasható legyen bennünk. 

Eszközök:

  • Az igeolvasás bevezetése minden gyülekezeti istentiszteleten.
  • Mivel 2013 A nagy küzdelem éve, ennek a könyvnek az olvasását és tanulmányozását is célul tűzzük ki gyülekezeteinkben.
  • Bátorítjuk a testvéreket a Köszöntünk, Szentlélek! című áhítatos könyv megvásárlására és napi tanulmányozásra.
  • A lelkészértekezletek és bizottsági ülések részévé tesszük az Ige és A nagy küzdelem olvasását.
  • Szombatkonferenciákon népszerűsítjük a Biblia és A nagy küzdelem című könyv olvasást, és kipróbált módszereket mutatunk be.
  • A lelkészeket arra bátorítjuk, hogy segítsék a testvéreket az igetanulmányozásban úgy, hogy személyes kapcsolatot építsenek ki Istennel.
  • Igyekszünk a szombatiskolát megreformálni, hogy egy olyan eszköz lehessen, amely által a gyülekezeti tagok megszeretik Isten Igéjét és rajta keresztül Istent. 
  • Bibliai vetélkedő

2. Nyújtsd ki a kezed! - Mivel minden embernek szüksége van Isten Igéjére, Jézus jelenlétének megtapasztalására, ezért Jézushoz hasonlóan mi is kinyújtjuk a kezünket a TET lakossága felé, hogy átadjuk számukra Isten Igéjét és az Isten ismeretét! Ebben az évben az unió törekvéseivel karöltve nagy hangsúlyt fektetünk A nagy küzdelem projektre.

Fő célkitűzésünk, hogy minél több emberhez eljuttassuk a Bibliát, Az öröm megtapasztalása című könyvet, a Van Kiút magazint és A nagy küzdelem című könyvet.

Eszközök:

  • Biblia, Az öröm megtapasztalása cí-mű könyv, a Van Kiút magazin, és A 
nagy küzdelem című könyv, Köszöntünk, Szentlélek! áhítatos könyv.
  • Evangelizáció a nagy küzdelem témakörben. Az unió által elkészített téma, vázlat és ppt-s segédanyag használatával.
  • Az öröm megtapasztalása - BLI (Biblia Levelező Iskola)
  • Nagy küzdelem-felelős gyülekezetenként
  • A Bibliai Szabadegyetem programba bekapcsolunk annyi gyülekezetet, amennyit csak lehet
  • A Találkozás Jézussal tábor fő témájává tesszük A nagy küzdelem témakörét.
  • Képzést tartunk tagjainknak, hogy megtanítsuk őket, hogyan adhatják át sikeresen a Biblia ismeretét bibliaórák megtartása által
  • Bibliamunkás mozgalom továbbépítése
  • Találkozás Jézussal mozgalom

i. Személyes szint: segíts barátaidnak, hogy találkozzanak Jézussal - áldáslista kiosztása mindenkinek.

ii. Gyülekezeti szint: Találkozás Jézussal hétvégék a gyülekezetekben

1. Jézus földjének bemutatása, Felfedezések bibliai földeken (ppt közreadása)
2. Jézus mint Teremtő. Film a teremtésről - REK
3. Közösségi alkalmak szervezése barátoknak

iii. Területi szint: döntésre késztető tábor „Találkozás Jézussal", ahová barátainkat elhívjuk.

  • Gyülekezetalapító mozgalom elindítása. A meglévő gyülekezetalapításokon dolgozó és a hozzájuk csatlakozó testvérekből.
  • Missziós fórum létrehozása - interneten tapasztalatcsere, kérdések megvitatása, zártkörű fórum a nyílt párbeszédért.
  • Kiemelt feladatunknak tekintjük a misszió koordinálását és a testvérek képzését - Feladatunk: A gyülekezetek missziójának támogatása, gyülekezetek meglátogatása, tanácsolása, segítése, anyagokkal való ellátás, képzés.
  • Műholdas evangelizáció - Bekapcsolódunk az Erdélyben megrendezésre kerülő NET programba.
  • Cigánymisszió, börtönmisszió, BLI, Boldog Élet, ADRA, életmódklubok stb.

3. Fogd meg a kezet! - mert Isten Igéje közösséget teremt testvér és testvér között.

Fő célkitűzésünk, hogy közösségi életünk kötőanyagává tesszük Isten Igéjét (1Jn 1:3).

Eszközök:

  • Bibliaolvasó közösségeket hozunk létre gyülekezeti tagoknak.
  • Bátorítjuk a gyülekezeti tagokat, hogy amikor csak lehet, olvassák együtt a Bibliát és A nagy küzdelem című könyvet egy másik testvérrel.
  • Bátorítjuk a fiatalokat, hogy készítsenek hangos Bibliát (mp3).
  • Igehirdetői szolgálat biztosítása gyülekezeteinkben.
  • Kisgyülekezetek felkarolása.
  • Megyei presbiteri munkacsoportok létrehozása a lelkészekkel való közös munkára.
  • Az elnökség és a gyülekezetek közötti kommunikációs csatorna tökéletesítése.
  • Kórustalálkozók - újabb kórusok és zenei együttesek bevonásáva

 

Hegyes-Horváth Géza
a TET elnöke

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista