2024. április 29. Hétfő
Napnyugta: 19:54
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Ünnep a Tatabányai Átmeneti Otthonban
Ünnep a Tatabányai Átmeneti Otthonban PDF Nyomtatás E-mail

Az ünnep résztvevői
Otthon nélkül maradni az egyik legnagyobb bánat, amit ember megélhet. Tatabányán az Átmeneti Otthonban négy emeleten élnek olyan emberek, akik ideiglenesen vagy végleg elveszítették hajlékukat. Nem jó idős emberek bánatát sem szemlélni, amely különösen felerősödik így, ünnepek tájékán, de a legszomorúbb, amikor gyermekes családok kényszerülnek ide. A Tatabányai Gyülekezet rendszeresen szervez látogatásokat és ünnepi megemlékezéseket, amelyeket az ADRA is támogat ajándékokkal.

Március 31-én, szombat délután a gyülekezet énekkarával, versmondókkal és zenész szólistákkal szolgáltatott egy meghitt műsort az Úr Jézus áldozatának és feltámadásának emlékére az otthon lakóinak.

Az énekkart betanította és vezette Hajnal Csaba, aki szólóénekkel is színesítette az ünnepélyt. Takácsné Pörneki Éva verset mondott. A gyülekezet lelkésze, Egerváriné Kökényes Zsuzsa emlékeztette a hallgatóságot arra, hogy a népszokások erdejében nehéz a húsvét valódi tartalmát megtalálni, de annak, aki szeretné, lehetséges. A gyermekek számára pedig egy nekik szóló húsvéti gyermektörténetet mondott el.

Az ünnepély végeztével az otthon igazgatója, Jakobné Császár Ilona köszönte meg a gyülekezet részvételét és műsorát, valamint az ezt követő ajándékosztást. Az ADRA élelmiszercsomagokat készített, ezek kerültek átadásra, majd a gyülekezet nőtestvérei által készített süteményekkel és üdítőkkel vendégelték meg az otthon lakóit. A megvendégeléshez anyagiakkal a DET is hozzájárult.

A szervezésért és az ünnepély lebonyolításáért köszönet illeti Vörös Sándornét, aki minden évben sokat tesz azért, hogy a szociálisan nehéz helyzetbe került embereket felkutassa, és a segítséget felajánlja számukra.

A beszélgetések közben alkalom nyílt arra, hogy hitünket személyesen is megvallhassuk. Őszintén kívánjuk, hogy nyomorúságba jutott embertársaink is tapasztalhassák Isten gondviselő jóságát és vezetését.

 

EKZS

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista