2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Közérdekű unióbizottsági határozatok
Közérdekű unióbizottsági határozatok PDF Nyomtatás E-mail
Tartalom
1. oldal
2. oldal

Változások az osztálytitkárok személyében

Az elmúlt hetekben az Unióbizottság két osztálytitkárokat érintő személyi kérdésben hozott döntést.

 

Az egyik változás az Ifjúsági Osztályt érinti. Kalocsai Tamás, aki az elmúlt időszakban vezette az Ifjúsági Osztályt, a körzeti lelkipásztori szolgálatot végzi a továbbiakban a Dunamelléki Egyházterületnél. Az Unióbizottság a XV/673. számú határozata alapján 2012. október 1-től az Ifjúsági Osztály élére Ömböli Krisztiánt nevezte ki.

A másik változás a Lelkészi Osztályt érintette. Tóth Sándor, aki eddig az osztály vezetője volt, az egyház humán szolgálatokat végző intézményeinek koordinálását végzi, ezért helyette az Unióbizottság Csizmadia Róbertet választotta a XV/639. számú határozatával, aki 2012. szeptember 1-től szolgál osztályvezetőként.

 

Tóth Sándor

 

Interjú Csizmadia Róberttel, 
a Lelkészegyesület új osztálytitkárával

kozerdeku_ub_hatarozatok_-_osztalytitkari_szemelyi_valtozasok_mini_interju_-_csizmadia_robert- Hogyan fogadtad a kinevezésedet?
- Először meglepődtem, és az első érzés az volt bennem, hogy nem vállalok egy ilyen nagy feladatot. Hosszú ideig gondolkodtam, mivel egészségi gondjaim is voltak. Végül az győzött meg, hogy részt vehetek egy olyan szolgálatban, ami egyrészt erősíti a presbiterek és a lelkészek biblikus továbbképzését, másrészt a lelkigondozásukat és szolgálatuk megbecsülését.

- Miből is áll a lelkészegyesületi osztálytitkár feladata?
- A Lelkészegyesületet azért hozták létre 1922-ben, hogy minden egyes lelkészt szolgáljon beosztásától, funkciójától függetlenül. Első titkára A. G. Daniells volt, aki a hit általi megigazulás felemelésével és hirdetésével kezdte a szolgálatát. Az egyesület négy fő területre összpontosít: a lelkészek és presbiterek segítése, a lelkészcsaládok és különösen a lelkészfeleségek szolgálata, illetve a misszió szolgálata más felekezetek lelkészei felé. Feladatai a lelkészek és lelkészcsaládok lelkigondozása, a szolgálni vágyó lelkészfeleségek segítése, a lelkiség motiválása, szakmai képzések szervezése, szakmai anyagok előállítása, a lelkészi hivatás felemelése és a fiatalok megnyerése a szolgálat számára, a lelkészek érdekeinek képviselete az egyház szervezeti döntéseinél. Az egyesületnek nagyon fontos az együttműködés az egyház más egységeivel, mint például az egyházterületek, az unió vagy az ATF.

- Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
- Legfontosabbnak a lelkiség erősítését tartom. Nem írnék le mindent, inkább kiemelnék három fontos dolgot. Szeretnék közös szakmai blogoldalt elindítani a vénekkel és a lelkészekkel karöltve, ahol magyar szerzők cikkeit, valamint a Ministry és az Elder's Digest szaklapokból cikkek fordításait tennénk közre, amik interaktív véleménycserére adnának lehetőséget. Ennek keretein beül szeretném, hogyha olyan aktuális teológiai kérdésekkel foglalkoznánk a lelkigondozói, gyülekezetvezetési és missziós témák mellett, mint a nők felszentelése. Ezenkívül szeretném, hogyha létrejöhetne egy olyan forrásközpont, ami szakmai anyagokkal, cikkekkel, prédikációkkal, ppt-kel és evangelizációs sorozatokkal láthatná el a véneket, lelkészeket és evangelizátorokat. A harmadik fontos dolog a családi osztállyal közösen végzett különleges képzés lesz a gyermekek elleni erőszak megakadályozására.

 

KiVi 

Névjegy  -  Csizmadia Róbert Csaba

Születési hely, dátum: Veszprém, 1975.

Iskolák:

  • 1990-1994. - Lóczy Lajos 
Gimnázium, Balatonfüred, 
matematika-német szak;
  • 1996-2000. - Adventista 
Teológiai Főiskola, Budapest, 
BA teológus-lelkész;
  • 2000-2003. - Newbold 
College, Anglia, MA teológia szak

Családi állapot:

  • Felesége, Heli Otamo lelkész, 
kislányuk, Aino Theodora 2009-ben született

 


 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista