2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jubileumi istentisztelet a 90 éves Debreceni Gyülekezetben
Jubileumi istentisztelet a 90 éves Debreceni Gyülekezetben PDF Nyomtatás E-mail

jubileum_debrecenben_1Mérföldkőhöz érkezett a Hetednapi Adventista Egyház Debreceni Gyülekezete. A közösség 2012. december 7-én és 8-án, jubileumi istentiszteleteken tekintett vissza az eddig megtett útra.

Az ünnepélyes programsorozat elején, pénteken este időutazáson vettek részt a gyülekezeti tagok, azok rokonai és ismerősei. A sárgult fényképeken merengve, nagyrabecsüléssel gondoltunk példaképeinkre; a nehéz, tiszteletre méltó sorsú alapító tagokra.

jubileum_debrecenben_2Szombaton délelőtt az ünnepi megemlékezés az egyház vezetőinek köszöntőivel vette kezdetét. A hálaadó istentiszteletet számos kórusmű, költemény és zeneszolgálat tette felemelővé. Délután a visszatekintés gyülekezetünk korábbi lelkészeinek nekrológjával folytatódott. A távolságra, zord időjárásra és életkorra való tekintettel sajnos nem minden meghívott tudott közöttünk lenni. Egyesek levélben, mások videoüzenettel tolmácsolták jókívánságaikat a debreceni testvéreknek. Szeretetük így is érezhető volt.

Szemünk gyakran lábadt könnybe, amint visszatekintettünk az elmúlt 90 esztendőre. A fájdalom, öröm és hála érzése mind-mind jelen volt ezen az ünnepségen. A múltat szemlélve bizalommal tekintünk a jövőbe. A Szentírás szavait mi is csak ismételni tudjuk: „...Mindeddig megsegített az Úr!" (1Sám 7:12).

 

K. Barabás Emese

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista