2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Segélykoncert Mendén
Segélykoncert Mendén PDF Nyomtatás E-mail

Mende négyezer lakosú, Pest megyei település a Gödöllői-dombság utolsó nyúlványain. Barátságos, nyitott emberek lakják. Ezt tapasztaltuk a majálison, amikor szórólapot osztogattunk, egészégi állapotfelméréseket végeztünk, tanácsadással és ételkóstolóval szolgáltunk náluk.

Most - amikor jótékonysági hangversenyt rendeztünk - sem kellett csalódnunk bennük. Az öt éve alakult Advent Rézfúvós Zenekar hangversenyére majdnem megtelt a frissen felújított Művelődési Ház bálterme. Idén december 15-én harmadízben szolgált a zenekar jótékonysági hangversennyel a faluban, a helyi általános iskola javára. Különböző stílusú zeneművek csendültek fel: gyülekezeti ének éppúgy elhangzott, mint opera, kórusének és az ilyenkor kötelező karácsonyi énekek - mégis egységes, összeillő egésszé állt össze a program. A koncert felénél Ősz-Farkas Ernő, a Dunamelléki Egyházterület elnöke szólt a várakozás témájáról. A jelen ünnepről a kereszténység nagy reménységére irányította a figyelmünket: Jézus második adventjére. A mostani együttlétek mind véget érnek - az nem fog véget érni. Isten látható lesz, öröm lesz a találkozás, és Ő eltöröl minden könnyet. Arra biztatott minket, hogy legyünk készen erre a találkozásra, szeressük egymást és ajándékozzunk.

Igazi adventi hangulatú estén vettünk részt, amelyen mindenki kapott valamit: a helyi általános iskola részére összegyűlt a fénymásoló ára; a közönség felemelő zenei élményben és biztató igei gondolatokban részesült; a zenészek pedig láthatták, hogy megéri hetente összejönni, munka után próbálni, elszakítani az időt a pihenéstől, mert nagyszerű élményt nyújtottak és jó célt szolgáltak. Isten áldja meg a résztvevőket és a települést!

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista