2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Zenés költői est Debrecenben
Zenés költői est Debrecenben PDF Nyomtatás E-mail

koltoi_est_debrecenben_2Páskulyné Kovács Erzsébet zenés költői est volt Debrecenben, 2012. december 15-én. Erzsike néni a leghíresebb adventista hitvallású költő, aki Debrecenben élt (1925-2012) és alkotott. Költeményei a gyakorlati kereszténység mindennapi küzdelmeiről és örömeiről szólnak. Ezekből hallhatott egy válogatást szombaton este a közönség - Fleischer Katinka, Nyári Éva, Nyári István, Szigeti Gyopár, valamint Tokics Ildikó előadásában.

Ócsai Tamás unióelnök köszöntőjében felkészítette a mintegy 120 fős hallgatóságot a szívhez szóló szolgálatokra. „A művészet segít közelebb kerülni Istenhez" - mondta. Ezt követően Dr. Szigeti Jenő bevezetőjében fölvázolta a költőnő életútját és hangsúlyozta, hogy a vers is kenyér, méghozzá a lélek kenyere.

koltoi_est_debrecenben_1A Kölcsey Központ báltermében megrendezett közel kétórás, igényesen kidolgozott műsor mögött érezhetően rengeteg munka volt. A díszlet gyanánt szolgáló olvasólámpa, csipketerítő, könyves sarok, korabeli telefon és teáskészlet különleges, meghitt hangulatot teremtett a színpadon és a nézőtéren. Az előadás színvonalát tovább emelte a Budapest-Terézvárosi Gyülekezet Énekkarának szolgálata, melyet Oláh Gábor és Viktor Zsuzsa vezényeltek.

Páskulyné Kovács Erzsébet itt hagyott bennünket. De ő csak előrement, versekben visszatükröződő hitét pedig ránk bízta. A cívisvárosra, hittársaira, a világra. A program az est utolsó versében csúcsosodott ki; melyet a kötőnő fia, Páskuly József írt - az édesanyjáról.

 

K. Barabás Emese

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista