2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow A „Reménység” vendégprédikátora Pestszentlőrincen
A „Reménység” vendégprédikátora Pestszentlőrincen PDF Nyomtatás E-mail

adventkoszonto_plorincen_dscf36622012. december 8-án, szombaton, Banga-Jánosy Emil volt a vendégünk, aki  Marosvásárhelyről érkezett, és az ottani Remény TV evangelizátora. Délelőtt gyülekezetünkben szolgált, viszont a nap fénypontja délután volt, amikor a kerület Kondor Béla Művelődési Központjában egy adventköszöntő program keretében hallhattuk ismét előadását.

Banga-Jánosy Emil lelkész az adventvárás válságáról beszélt, párhuzamba helyezve az ókori adventvárást napjaink globális adventvárási válságával, kifejtve hogy nem elég készülnünk Jézus Krisztus eljövetelére, hanem készen is kell lennünk arra.

adventkoszonto_plorincen_dscf3675Előadó társa volt dr. Gáspár Róbert gyógyszerész, a „Boldog Élet" c. folyóirat szerkesztő bizottságának tagja, aki  a hosszú élet titkát elemezte kutatások, statisztikák segítségével. Előadásából megértettük, hogy fontos a helyes étkezés, de talán még lényegesebbek a jó családi viszonyok, az élethosszig tartó házasság, a társasági, baráti kapcsolatok, a tevékeny élet és nem utolsósorban az ima. Előadásának végkövetkeztetésében közvetítette a Biblia tanácsát: szeressük Istent és hallgassunk szavára, életünk hosszúságát Ő adja meg.

Az előadásokat az alkalomhoz illő verses-zenés műsor tette még színesebbé, a szünetben pedig nagy érdeklődés övezte egészségi állapotfelmérés zajlott.

Köszönet az előadóknak testi-lelki egészségünk táplálásáért és minden közreműködőnek a szép napért.

 

K. M.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista