2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Nevelőszülőket keresünk
Nevelőszülőket keresünk PDF Nyomtatás E-mail

Nagyon gyakran halljuk azt, hogy gazdasági válság idejében élünk. A gazdasági válság mellett azonban más jellegű válságok is beárnyékolják életünket. Válságban vannak a családok, és ennek következtében sokszor válságban vannak gyermekek is. Egyre többször fordul elő, hogy egy-egy édesanya nem tudja, vagy nem akarja felnevelni megszült gyermekét, vagy a körülmények úgy alakulnak, hogy ki kell emelni a gyermekeket eredeti családjukból saját érdekükben. Ezek a gyermekek sok megpróbáltatáson mennek keresztül. Sokszor hol ide, hol oda kerülnek, közben folyamatosan olyan kérdések foglalkoztatják őket, mint például: „Ki szeret engem? Ki vállalja fel, hogy felnevel?" Ezeknek a gyermekeknek a legjobb lehetőség, ha egy nevelőszülőhöz kerülhetnek. A nevelőszülők saját otthonaikban nevelik ezeket a gyermekeket, mintha a saját gyermekeik lennének.

A nevelőszülők hálózatban végzik munkájukat. A nevelőszülői hálózat biztosítja a gyermekek neveléséhez szükséges tanácsadást, a törvény által meghatározott anyagi eszközöket, és sok-sok programot szervez. A Hetednapi Adventista Egyház 2012 szeptembere óta fenntartója a Hazafelé Nevelőszülői Hálózatnak, melynek jelenleg 78 nevelőszülő a tagja. A hálózat most nevelőszülői tanfolyamot szervez, mely lehetővé teszi, hogy mindazok, akik elhivatottságot éreznek arra, hogy gyermekeket neveljenek, azok ezt megtehessék a hálózat keretében.

A nevelőszülői munka nem könnyű, de egy nagyon nemes feladat, mely a sok nehézség mellett sok csodálatos élményt is nyújt. A nevelőszülők nem munkaviszony keretében végzik tevékenységüket, hanem mintha saját gyermekeiket nevelnék. Lehet mellette munkaviszonyuk, lehet a saját gyermek nevelése vagy nyugdíj mellett is végezni. A hálózat biztosítja a gyermekek ellátásához szükséges, jogszabályokban előírt anyagi forrásokat, ezenkívül a nevelőszülők gyermekenként nevelőszülői juttatást is kapnak. A tevékenység végzéséhez szükséges feltételeket jogszabályok határozzák meg, a nevelőszülők a gyámhivataloktól kaphatnak működési engedélyt, melyet a hálózat intéz.

Aki szeretne többet megtudni erről a szolgálatról, illetve szeretne jelentkezni, az 2013. február 22-ig teheti ezt meg a Hazafelé Nevelőszülői Hálózat vezetőjénél, aki Balázs Györgyné. (Telefonszáma: +36-30/500-3054; e-mail címe: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )

 

Tóth Sándor
Adventista Egyesített Szociális Intézmény vezető

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista