2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Makói örömök
Makói örömök PDF Nyomtatás E-mail

keresztseg_makon_sdc15071Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem és önmagát adta érettem." (Galata 2:20)

Szeptember utolsó szombatján napsütötte reggelre ébredt kis gyülekezetünk. A makói adventista közösség számára nagy jelentőséggel bírt ez a nap, hiszen 29-én öten úgy döntöttek, hogy szent szövetségre lépnek Jézus Krisztussal.

Igazán megható volt látni, ahogy a keresztelendők: Czombos Adrienn, Farkas Jennifer, Inokai Orsolya, Farkas Márkusz és Nagy Imre fehér ruhában várakoztak a bemerítésre. Mindannyian tudták, hogy életük legfontosabb döntését hozták meg, mi pedig hálásak és boldogok voltunk, hogy szemtanúi lehettünk e csodás eseménynek.

Az igehirdetés előtt a környékbeli és helyi fiatalok szolgálatában gyönyörködtünk. Különösen említésre méltó volt a hódmezővásárhelyi ifjúság dicsőítése, akik a hallássérült Farkas Márkuszra való tekintettel jelelve adták elő éneküket.

Az Igét Ambrus Zoltán szólta, akit a keresztelendők még a Fiatalok Jézusért Táborban ismertek meg, és olyannyira megkedvelték, hogy külön kérésük volt „Zozó" szolgálata. A prédikáció Ef 3:13-mal indult, miszerint a szövetségkötés a házassághoz hasonló, majd a keresztség fontosságáról és emlékezetességéről szólt, mivel ez az egyik legmeghatározóbb lépésünk életünk során. Az istentisztelet után a fiatalok megható bizonyságtételét hallgathattuk meg.

Az alámerítést Czombos Csaba testvér végezte, aki ez alkalommal keresztelt először. A keresztelendők között lányát, Adriennt is ő vezette az újjászületés élményében.

A makói gyülekezet jelenlegi életének fontos szakasza volt ez a nap, hiszen úgy tűnt, meghallgatásra találtak az imáink, mivel eddig kevés fiatal testvér volt a gyülekezetben. Most ezzel az öt taggal és a további keresztségre jelentkezőkkel is bővül a gyülekezet. Mindezért Istennek legyen hála!

 

AFI

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista