2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Egy év Istennel
Egy év Istennel PDF Nyomtatás E-mail

egy_ev_istennel_-_nszo_debrecen_dscf1091Lázas készülődés a gyülekezet konyhájában, gyümölcstea illat, szülinapi torta, évszaknak megfelelő őszi dekoráció, gyertyák és egy különleges, régi öntöttvasból készült vasaló az asztal közepén... Egy-egy férfitestvér kíváncsiskodó tekintetével találkozunk, aki szeretné meglesni, vajon mi folyik a debreceni gyülekezet alagsorában december 1-jén, szombat délután. „Mi ez a fergeteges készülődés?" - kérdezik sokan, akik még nem tudják, a Női Kreatív Imacsoport egyéves szülinapját ünnepli.

Ám a fent felsorolt külsőségek csupán kreativitásunk jelei, ami itt igazán fontos, az az imádságos szív, az őszinte, baráti beszélgetések és az egymással összekulcsolt kezek. Itt találkozik az idős asszony és az elvált nő, a fiatal feleség és az özvegy, a gyakorló nagymama és a többgyermekes anyuka. Néha a kicsorduló könnyek is megjelennek az arcunkon, amelyet nem szégyellünk egymás szeméről letörölni. Olyan alkalmak ezek, mint amikor Sámuel anyja, Anna odatérdel az oltár elé, s szinte magánkívüli állapotba kerül szomorúsága miatt, máskor pedig örömünkben éneklünk Mirjammal a Vörös-tengeren való átkelés után. Igen, érdemes az Úrtól radikálisan, bátran kérni... mert „Ő meghallgatja esedezésünk szavát"  (Zsolt 116:1).

egy_ev_istennel_-_nszo_debrecen_dscf1092Együtt zenélünk, éneklünk, imádkozunk, a Biblia hithős asszonyairól beszélgetünk, és miközben a Szentlélek munkálkodik a szívünkben, észre sem vesszük, mustármagnyi hitünk magas heggyé nő. Visszaemlékszünk az eltelt egy évre, arra a közösen eltöltött majd 30 alkalomra, amikor Isten imádság és igetanulmányozás által lehajolt hozzánk és felemelt bennünket. Visszaemlékszünk arcokra, akik meggyógyultak, imádságokra, amelyek meghallgattattak. Íme, néhány, amelyet szeretnék megosztani: egy imacsoport tagnál rákos daganatot diagnosztizáltak, aki mára már gyógyultként van nyilvántartva, imádkoztunk egy fiatal nőtestvérért, akinek hasnyálmirigy gyulladása, hashártya gyulladása és vastagbél elzáródása volt, ezért életveszélyes állapotba került, de mára már ő is jól van, meggyógyult. Imáinkra Isten kegyelme válaszolt, amikor egy idős testvérért fohászkodtunk, aki fél oldalára lebénult, ezért tolókocsiba kényszerült. Csodálatos módon Isten megengedte, hogy az agyában keletkezett agy ömleny felszívódjon, mára már nemcsak tolókocsira nincs szüksége, hanem járókeretre sem. Maguk a kezelőorvosok is csodának tekintették, amikor betegük a járókeretet a kezében összecsukva, mosolyogva haladt végig a kórház folyosóján. Imádkoztunk egy másik idős testvérért is, aki daganatos műtétek során esett túl, Isten megáldotta őt az életbölcsesség, a bátorítás és a jó humor különleges adományával, amellyel betegtársait vigasztalja. Imaszolgálatunk egyik legcsodálatosabb tapasztalata pedig az a három hónapos egészséges leánygyermek, akiért közösen böjtöltünk: Precze Melinda Kitti. 7 hosszú év várakozás után Isten hatalmas kegyelméből egy apró lényt formált az anyaméhben.

egy_ev_istennel_-_nszo_debrecen_dscf1095Hát nem csodálatos? Isten mennyei kincseinek tárháza kifogyhatatlan, csak hittel és kitartással kell kérnünk. A fenti imatapasztalatok mind azt bizonyítják, hogy Jézus nevében érdemes kérni, mert imákat meghallgató Istenünk van.

 

Szőllősyné N. A.

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista