2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Öröm és szeretet ajándékozása
Öröm és szeretet ajándékozása PDF Nyomtatás E-mail

„Ki tud jönni Győrbe, és mikor?" - hangzott el ez a kérdés többször is, az ADRA önkéntesek között. „Meglátogatjuk a lakóotthonokban élő gyermekeket és elvisszük az ADRA ajándékát."

Régi baráti szálak kötnek bennünket ezekhez a gyerekekhez. Mindennek többéves látogatás, közös nyári táborozás, folyamatos kapcsolattartás az előzménye. Jánossomorja, Csorna, Tét, Győr-Ménfőcsanak és a Központi Gyermekvédelmi Intézet lakói vártak erre a látogatásra.

Mindenkinek névre szólóan készítettük el a karácsonyi dobozt, és előre megbeszéltük az érkezésünk időpontját. A gyermekek már az ablakokból lesték érkezésünket, és egyszerre kiáltották: „Megjöttek!" - és szaladtak elénk.

Közös éneklés, beszélgetés után egyenként adtuk át az ajándékot. Talán az egyetlen ajándékot és kedvességet, amit ezek a gyerekek egész évben kapnak. Többen család nélkül, az otthonokban töltötték a karácsonyi ünnepet és az egész téli szünetet.

A legemlékezetesebb a téti látogatás volt, ahol együtt ünnepeltünk az összes nevelővel és az intézet dolgozóival. Nagyon jó beszélgetések alakultak ki, hiszen régi ismerősként találkoztunk. Külön köszönetüket fejezték ki az ADRA áldozatos munkájáért, ami már évek óta tart.

Ezzel a látogatással újra erősítettük a barátságokat, és egy kis örömöt szereztünk azoknak, akiknek az öröm különlegesen ritka ajándék.

 

Bodnár Jánosné

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista