2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Jézus7 határok nélkül
Jézus7 határok nélkül PDF Nyomtatás E-mail

hajdujaras_ofe A 2013-as év elején a Dunamelléki Egyházterület több lelkésze a határon túl élő magyar lakosok számára tartotta meg a Jézus7 evangelizációs sorozatot 2013. január 26-február 2. között. A szervezők többnyire olyan helyszíneket választottak, ahol különféle kihívásokból kifolyólag már régóta nem volt evangelizáció, vagy a közösség kis létszáma miatt bátorításra volt szükség. A sorozatok reményt adtak úgy a vendégeknek, mint a helyi gyülekezeteknek. Az előadók sok tapasztalattal és lelkesedéssel tértek haza.

 

Helyszínek 

mezopanit_kiDél-Erdélyi Egyházterület:

  • Dr. Deák Judit - Székelyudvarhely. Székelyföld második legnagyobb városában 20 tagú gyülekezet található. A vendégek száma 20-45 között váltakozott.
  • Gyürüs Istvánné - Ákosfalva. A gyülekezetnek 62 tagja van, a vendégek száma 40-60 között mozgott.
  • Gyürüs István - Nyárádkarácsony. A közösség 141 megkeresztelt taggal rendelkezik, 40-60 vendég vett részt a sorozat előadásain.
  • Horváth Péter - Gyergyószentmiklós. A gyülekezetnek 45 tagja van, a sorozaton jelen levő vendégek száma 6-17 személy között mozgott.
  • Kis István - Mezőpanit. 6000 lakosú település, körülbelül 40 tagú gyülekezettel. Az evangelizáció első alkalmán 7-8 vendég volt jelen, később ez a szám 35-40 főre növekedett.
  • Szilvási Csaba Udvarfalván tartott sorozatot, ahol a gyülekezet taglétszáma 25 fő, és a vendégek száma is 25 fő volt estéről estére.
  • Simon István a Gernyeszegi Gyülekezetben evangelizált, melynek 22 tagja van, esténként 6-7 vendég volt az előadásokon.
  • Simon László Lemhényben szolgát, ahol körülbelül 60 fős gyülekezet van; három faluból jönnek össze a testvérek. A sorozaton estéről estére nőtt a vendége száma. Az utolsó este tömve volt a gyülekezet. Több előadásra eljött a helyi református lelkész is, aki meghívta Simon testvért az otthonába egy beszélgetésre. A lelkésznek nagyon tetszik a településen élő fiatalok bibliaismerete, és kért egy bibliatanulmányt, mert azt szeretné tanulmányozni a gyülekezete fiataljaival.
  • Szilvási András - Mezőfele, 800 lakosú község, melyből 260 adventista. A sorozaton való részvétel hétköznap átlagosan 200 fő volt, ebből 40-50 vendég.
  • Tóth Szilárd - Tatrang (Brassó megye). A hétfalusi, másnéven barcasági csángók második legnagyobb települése, ahol egy 40 tagból álló gyülekezet van. 15-30 vendég látogatta az alkalmakat.
  • Szilvási József - Marosvásárhely, „B" gyülekezet, alkalmanként 40-50 vendég vett részt a sorozaton.

Vajdaság

  • Ősz-Farkas Ernő - Hajdújárás. A községben évente tartanak sorozatot, melyre meghívják a környező települések lakosságát is. A „Van Remény" magazint minden otthonba eljuttatták a meghívóval együtt. A sorozaton esténként mintegy 100 fő volt jelen, testvérek és vendégek.

Kárpátalja

  • Simon Zsolt - Nagybereg. A falu lakossága református. A településen 15 fős kis gyülekezet van. A sorozat a helyi művelődési házban lett megtartva. Az előadások előtt egészségügyi program volt. Esténként a 45-80 jelenlévő közül 6-15 fő volt vendég. A faluban az ADRA támogatásával segélyosztás is történt. Az evangelizáció 2013. március 16-23 között volt.

 

DET

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista