2024. május 19. Vasárnap
Napnyugta: 20:20
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Remény a holnapokra
Remény a holnapokra PDF Nyomtatás E-mail

dsc03180 A fenti címmel evangelizációs sorozat zajlott 2013. február 22-től március 26-ig Kiskőrösön. A sorozat előadója Emmanuel Baek volt, aki az USA-ból érkezett, és koreai gyökerekkel rendelkezik. A programot a Felfedezések Alapítvány, a DET, az ASI és a 20 tagú kiskőrösi gyülekezet támogatta.

Amikor tavaly októberben tudomást szerzett a gyülekezet a lehetőségről, testvérgyűlés keretében elvállalta a kihívásokat. Attól a naptól fogva a szombatiskola előtt imaórát tartottak a testvérek, aminek fő témája az evangelizáció volt. Megszervezték a szállást és az ellátást az előadó és három segítője, valamint a tolmács részére. A város iskoláinak felajánlották, hogy rendhagyó angolórát tart az előadó, és német órát az egyik segítője. A város lakosai szórólapokból, négy újságból, a TV képújságból és személyes levelekben  küldött meghívás útján értesültek a programról. Ez utóbbi módszerek voltak a leghatékonyabbak.

dsc03196

A gyülekezet aktív része felsorakozott a különféle szolgálatok végzésére (regisztráció, diakónia, telefonos ügyelet, hírlevelek kihordása, vendéglátás, teremrendezés stb.) A tevékenységekben segítettek a keresztség előtt állók, a gyermekek és a fiatalok is.

Nagy izgalommal vártuk az első alkalmat, február 22-ét.       Előző este komoly mennyiségű hó hullott a városra, így az egyéb felkészüléshez hozzájött a hólapátolás is.

Este telt házzal indult a program. Arra számítottunk, hogy - ahogy lenni szokott - a nehezebb témák majd megosztják a hallgatóságot, és egyre kevesebben lesznek. Isten azonban csodát tett, mert mindvégig gyakorlatilag megtelt a zsinagóga, ahol a sorozatot tartottuk.

Szabadnapokon látogattuk a vendégeket. A sorozat végén hárman megkeresztelkedtek, és hatan jelezték szándékukat.

Köszönet mindenért Istennek, és azoknak, akik támogatták ezt a programot.

 

Gyürüs István

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista