2024.  március  29.  Péntek
Napnyugta: 18:10
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow Amikor a szürke ezüstté válik
Amikor a szürke ezüstté válik PDF Nyomtatás E-mail

Idősek napja Gyömrőn - 2013. november 16. 

idosek_napja_gyomronA mai világ nem kedvez az őszülő hajúaknak, legyen szó álláskeresésről, szülői teendőkről vagy társkeresésről. Az idősek kiszorulnak az élet minden területéről. Ezen uralkodó szemlélet hatása alatt megdöbbentő felfedezni minden évben Idősek napján, hogy mennyi érték, kincs lakik bennük, ami sokszor homályban marad. A „mívesen" kidolgozott versek, a szívhez szóló énekek, melyek lélekemelők és tanulságosak számunkra. Náluk még alapkövetelmény volt a vers és az ének kívülről tudása, amely tudásban nincs is hiány. Mégis, az idősödés jelei és a fiatalok - egyébként örvendetes - térnyerése hatására eltűnik bátorságuk a szolgálattól. Innen is biztatom őket és minden időskorút az olvasók köréből: szolgáljanak verssel, énekkel, mert jól szolgálnak! Szolgálatuk az Urat dicsőíti, minket pedig példával és áldással ajándékoznak meg.

Előttünk áll idős testvéreink egész élete, ami igazolja őket. Bebizonyították: lehet egy életen át hűséggel szolgálni az Urat, kitartani az Ő útján. Mi sokszor sajnáljuk magunkat és roskadozunk a terhek alatt. De az ő, sokkal nehezebb időkben végigküzdött életútjukat látva elszégyelljük magunkat: nehezebb időkben is kitartottak, és itt vannak. Ha nyitott szívvel vagyunk irántuk, felfedezhetjük, mennyi lelki kincsük van. És ekkor meglátjuk, hogy amit eddig szürkének hittünk, az valójában ezüst, érték.

Idős testvéreink számos ének- és versszolgálata után Szilvási András lelkész testvér Mózes imájával, a 90. zsoltárral bátorított mindannyiunkat. Mózes valószínűleg idősebb korában, még a kivonulás előtt írhatta ezt a zsoltárt. Akkor, amikor már lehetett élettapasztalata, ahogyan minden idős embernek. Mire volt elég ez a tapasztalat? Nem arra, hogy megállapítsa: nincs már rá szükség. Inkább arra, hogy még készüljön valamire: nagyot kérni. Bátor volt és idős korára megtanult nagyot gondolni és kérni. És minden kérése megadatott neki! Így is be lehet fejezni egy életet. Nem számít, hogyan kezdtük az életünket, mit rontottunk el, befejezhetjük jól. Életünk vége alapján leszünk megítélve. Választhatjuk azt, hogy mindenről lemondunk, de azt is, hogy engedjük: Isten fejezze be velünk azt, amit csak velünk tud, amire minket készített fel. Ne adjuk fel a cél előtt! Arra lettünk elhíva, hogy célba érjünk. Adja az Úr, hogy fiatalok, idősek, mindannyian célba érjünk! Fogjuk meg egymás kezét és egymástól tanulva, egymást bátorítva haladjunk mennyei otthonunk felé!

 

Gyarmati Gyöngyi

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista