2024. április 20. Szombat
Napnyugta: 19:41
NyitólapOldaltérképLinkekElérhetőségLogin
 
 
 
 
 
      Címlap arrow AdventInfo arrow Hírek arrow „Kezdj el élni!” – Kecskeméten
„Kezdj el élni!” – Kecskeméten PDF Nyomtatás E-mail

2013.10.10._kezdj_el_elni_021 Biztos emlékszünk még rá, hogy a '90-es évek elején egyházunk több tucat gyülekezete bekapcsolódott a Kezdj el élni! evangelizációs programokba. Így volt ezzel a Kecskeméti Gyülekezet is, ahol 1991 októberében dr. Homoki Henriette orvos és Mayor Zoltán lelkész tartott 20 előadást a testi lelki egészségről. Az akkor öt hétig, heti négy előadáson esténként 400-500 vendég vett részt a kultúrházban. De miért is fontos most ez a 22 évvel ezelőtti evangelizáció? Azért, mert 2013. október 10. és december 12. között ismételten Kezdj el élni! programot szervezett a Kecskeméti Gyülekezet. Most 10 előadást ugyanazon a helyszínen, a kultúrházban - és talán egyedülállóként több mint két évtizeddel később - ismét dr. Homoki Henriettel és Mayor Zoltán előadókkal.

2013.10.10._kezdj_el_elni_004Vajon mi változott 22 évvel később? Érdekli ez még ma is az embereket? Ha nem is 400-500-an jönnek most el, de vajon érdemes ezt ennyi idő után újrakezdeni? A sorozatot megelőzte egy 70 napos imahét, amibe a gyülekezet minden tagja bekapcsolódhatott, és tíz héten keresztül tematikus felépítés szerint imádkozó szívvel készültünk az evangelizációra. A csoda most sem maradt el. Már az első este színültig megtelt a 120-as előadóterem, több mint 100 vendég jött el a pár száz meghívóra. A folytatásban is estéről estére 80-100 között volt az érdeklődők aránya. Igaz, hogy 22 évvel idősebbek, tapasztaltabbak lettünk, de az egészségügyi üzenet és a lelki rész egymás mellett nagy érdeklődésre tartott igényt. Hogyan élhetünk egészségesebben a XXI. század stresszel teli, rohanó világában, és megtalálhatjuk-e a teremtő Istent a zűrzavaros hétköznapokban? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, és a vendégek estéről estére közelebb kerültek a célhoz.

2013.10.10._kezdj_el_elni_020A helyi gyülekezet minden alkalommal zeneszolgálattal és kórusművekkel emelte az evangelizáció tartalmi részét. A záró szombat december 14-én a kecskeméti kápolnában volt megtartva. Köszönjük a REK-nek, hogy estéről estére támogatta az evangelizációt. Hálásak vagyunk Istennek, hogy 22 év után ismét megszólíthattuk az embereket egyházunk egészségügyi üzenetével és a Biblia alapvető tanításával a „Kezdj el élni!" sorozaton keresztül.

 

Hoffer Zoltán

 
< Előző   Következő >

 
 
 
AdventInfo
Hírek
Generál Konferencia hírei
Programok
Rövidhírek
Egészségügyi hírek
Joomla Toplista